Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reconeix la vintena d’alumnes de Rubí amb la millor qualificació a les proves d’accés a la universitat L’alumne amb la nota més alta de la ciutat ha estudiat a l’INS La Serreta i ha obtingut una puntuació de 13,5 sobre 14 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reconeix la vintena d’alumnes de Rubí amb la millor qualificació a les proves d’accés a la universitat

L’alumne amb la nota més alta de la ciutat ha estudiat a l’INS La Serreta i ha obtingut una puntuació de 13,5 sobre 14

Els alumnes han estat reconeguts en el marc d’un acte celebrat al Museu Municipal Castell (foto: Localpres).
Els alumnes han estat reconeguts en el marc d’un acte celebrat al Museu Municipal Castell (foto: Localpres)

L’Ajuntament ha reconegut aquest dimecres l’alumnat amb millor nota a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) de cadascun dels centres de secundària de la ciutat. La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i el cinquè tinent d’alcaldia, Juan López, els han lliurat una placa commemorativa en el marc d’un acte al Museu Municipal Castell (MMUC) que ha comptat amb la participació d’estudiants, famílies i professorat dels instituts Duc de Montblanc, J.V. Foix, L’Estatut, La Serreta, Torrent dels Alous i del Col·legi Maristes.

Les distincions s’han atorgat a les tres millors qualificacions de cada centre. Els nois i noies reconeguts aquest any han estat: Jesús Jiménez Jordán, Artur Llabrés Brustenga i Marc Puig Torrejón de l’INS Duc de Montblanc; Nil Cáceres Guijosa, Cristina Li Ortiz de Galisteo Morell i Mar Villaroya Armengol, de l’INS J.V. Foix; Jonathan Zabala Padilla, Xavier Benedicto Molina i Laura González Villar de l’INS L’Estatut; Pablo Cerrato Serrano, Núria Negreira Jimñenez i Diana Morente Marín, de l’INS La Serreta; Maria Paricio Navas, Sergi Gallego Romero i Míriam Cárdenas Gómez, de l’INS Torrent dels Alous; i Pedro Fuentes Roca, Roger Parramon Codina i Maria Sánchez García, del Col·legi Maristes.

A l’acte d’aquest dimarts, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones ha felicitat tots aquests alumnes, reconeixent la seva feina, esforç i il·lusió: “Vosaltres sou els protagonistes indiscutibles d’aquesta tarda: heu treballat molt per arribar fins aquí i podreu triar cap a on encaminar el vostre futur. Avui ens aturem a felicitar la vostra feina, conscients que, de fet, el vostre camí comença ara”. García també ha tingut paraules d’agraïment per a la comunitat educativa: “Els vostres alumnes s’han guanyat a pols aquest reconeixement de la seva ciutat, però vosaltres, mestres, els heu donat les eines i per això us donem les gràcies”. I no ha volgut acabar la seva intervenció sense abans fer també esment a l’important paper que juguen les famílies en l’educació dels seus fills i filles.

Pablo Cerrato, de l’INS La Serreta, ha estat l’alumne que enguany ha obtingut la millor qualificació a les Proves d’Accés a la Universitat de tots els centres educatius de la ciutat: un 13,5 sobre 14. El rubinenc, que cursarà Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona ─la carrera amb la nota de tall més alta de Catalunya─ avui no ha pogut assistir a l’acte, ja que era de vacances.

També ha estudiat a l’INS La Serreta l’alumna amb la segona millor nota de la ciutat, Diana Morente, que ha obtingut un 12,3 sobre 14. La rubinenca vol estudiar Criminologia també a la UAB, ja que ha explicat que sempre li ha interessat “veure com pensa un criminal i saber què fer per prevenir-ho”. Pel que fa a la dificultat de les proves, Morente ha assegurat: “Pensava que era més difícil. En algunes assignatures, com Economia, pensava que m’aniria bastant malament, però al final va anar bé. Si vas preparat és més fàcil”.

Per la seva banda, la directora de l’INS La Serreta, Laura Alegre, s’ha mostrat molt satisfeta dels resultats que han aconseguit els seus alumnes: “Són brillants i treballen molt bé”. La docent ha atribuït el mèrit als tres pilars de l’educació: “Pots tenir una línia de treball i uns bons professionals, però els alumnes i les famílies també són una peça clau. I aquí hem tingut la sort de tenir les tres peces per aconseguir l’èxit. Estem molt contents i molt satisfets”. Alegre ha sentenciat: “Estem aconseguint un ensenyament de qualitat a Rubí i a la pública, que és una cosa que reivindicàvem com a xarxa de directors. La pública a Rubí està fent molta feina. La població és complexa, però per sort, amb l’aportació de professionals i alumnes estem aconseguint notes molt bones des de ben petits”.