Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reclama la fi de qualsevol discriminació contra les dones coincidint amb el 8 de març L’acte central del Dia Internacional de les Dones, consistent en la lectura del manifest elaborat per les entitats municipalistes, ha coincidit amb la convocatòria d’una vaga feminista https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí reclama la fi de qualsevol discriminació contra les dones coincidint amb el 8 de març

L’acte central del Dia Internacional de les Dones, consistent en la lectura del manifest elaborat per les entitats municipalistes, ha coincidit amb la convocatòria d’una vaga feminista

Lectura del manifest (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Lectura del manifest (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Unes 400 persones han assistit aquest divendres a l’acte central del Dia Internacional de les Dones, que enguany ha tornat a coincidir amb la convocatòria d’una vaga feminista. L’alcaldessa, Ana María Martínez, i dones dels partits polítics amb representació municipal han fet lectura del manifest de la jornada consensuat per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

El text llegit reconeix els avenços assolits però recorda que “encara queda un llarg camí per recórrer per eradicar definitivament qualsevol discriminació i aconseguir la plena participació de les dones, en condicions d’igualtat, en tots el àmbits de la societat”. Davant d’aquests reptes, el manifest es posiciona a favor de la vaga feminista convocada per col·lectius feministes, organitzacions socials i sindicals, i que té diferents vessants: laboral, per denunciar la bretxa salarial i la precarització laboral que pateixen les dones i reivindicar els seus drets econòmics i la dignificació dels treballs; de cures, per fer valer i donar visibilitat al treball domèstic no remunerat i reivindicar la corresponsabilitat real en les tasques de cura i el dret al temps personal; de consum, per reclamar a les empreses que incloguin la visió de gènere i la lluita contra les desigualtats salarials; i educativa, a favor d’una educació pública, laica, inclusiva i feminista que faci lliures nenes i nens.

El manifest del 8 de març també reclama el dret de les dones a “viure lliures de les violències masclistes. Cal eradicar la xacra de les agressions físiques i psicològiques. Denunciem qualsevol tipus de violència i discriminació sexista, així com qualsevol agressió per motius d’orientació o identitat sexual”. De la mateixa manera, es posiciona en contra de les exclusions i el racisme, tot reclamant polítiques migratòries efectives per poder acollir totes les persones migrades.

Per acomplir aquests objectius, el text del món municipal conclou que és necessària la col·laboració i complicitat de totes les institucions, dels agents socials i de les dones i els homes.

La lectura del manifest, celebrada a la plaça de Pere Aguilera, ha conviscut amb una protesta feminista.

Els actes continuen
La commemoració del Dia Internacional de les Dones continuarà durant tot el mes de març. Aquest cap de setmana, diversos actes culturals s’emmarcaran en aquesta temàtica. És el cas de l’obra teatral Othello de William Shakespeare, que es representarà aquest divendres a les 21 h al Teatre Municipal La Sala, i dels festivals de música No Woman No Fest, que tindrà lloc aquest dissabte a partir de les 12 h al Celler, i FemPop, que se celebrarà diumenge a la mateixa hora a l’Ateneu Municipal.

Imatges relacionades

Un altre moment de la lectura (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)
Un altre moment de la lectura (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)