Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí proposa un mural col·laboratiu per commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància La iniciativa es treballa des de la perspectiva de l’educació comunitària i enllaça amb la proposta de lleure educatiu del Carnet Rubí 360 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí proposa un mural col·laboratiu per commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància

La iniciativa es treballa des de la perspectiva de l’educació comunitària i enllaça amb la proposta de lleure educatiu del Carnet Rubí 360

Molts centres educatius i equipaments municipals llueixen lemes per commemorar  el  Dia Universal dels Drets de la Infància (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Molts centres educatius i equipaments municipals llueixen lemes per commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Nens i nenes dels barris del Pinar, Les Torres, el 25 de Setembre i Ca n’Oriol elaboren aquests dies un mural col·lectiu per commemorar el Dia Internacional dels Drets de la Infància, que es commemora oficialment el 20 de novembre. La iniciativa es treballa des de la perspectiva de l’educació comunitària i enllaça amb la proposta de lleure educatiu del Carnet Rubí 360. Els nens i nenes que participin als diferents tallers podran completar el seu carnet amb la competència Comunitat i Participació. Els nens i nenes poden sumar-se a la creació del mural el dimecres 16 de novembre a la plaça de Ca n’Oriol, el dijous 17 de novembre a la plaça davant del Centre Cívic El Pinar – La Cruïlla o el divendres 18 de novembre a la Rambla del Ferrocarril. Totes les sessions tindran lloc de 17 a 19 h.

El mural col·lectiu consisteix en una gran tela de cotó sobre la qual es convida a pintar, amb diferents tècniques artístiques, sota la temàtica dels drets de la infància. D’aquesta manera, Rubí reivindicarà el protagonisme dels nens i nenes i la necessitat de protegir el seus drets. Aquesta activitat contribueix a fer créixer Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància, el reconeixement d’UNICEF que implica  -entre molts altres indicadors de treball municipal per a la població infantil- el dret de la ciutadania a conèixer, reivindicar i participar activament dels preceptes de la Declaració Universal dels Drets dels Infants del 20 de Novembre de 1989.

Diumenge 20 de novembre, molts equipaments lluiran la pancarta que compromet Rubí amb els drets de infància i les xarxes socials municipals es vestiran amb la imatge que proposa UNICEF per commemorar l’efemèride d’aquest any. El dilluns 21 de novembre, es celebrarà la constitució del Consell dels infants i joves corresponent al curs 2022 – 2023. En el marc d’aquest acte, els consellers i conselleres també faran públic un manifest  que reivindica els drets dels nens i nenes. Igualment, el Ple municipal corresponen al mes de novembre votarà el text que proposa UNICEF amb motiu del 20 de novembre a través del qual les administracions es comprometen a garantir el benestar emocional de la infància i l’adolescència, el dret a l’educació i a un medi ambient saludable i a protegir  la infància de tots els tipus de violència.

El Dia Universal dels Drets de la Infància se celebra cada 20 de novembre amb motiu de l’aniversari del dia en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Convenció dels Drets dels Infants, el 20 de novembre de 1989. La commemoració del 20 de novembre se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.

Objectius de Desenvolupament sostenible