Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí proposa un cicle de cinema feminista amb motiu del 25N El cicle consta de tres projeccions amb col·loqui posterior que tindran lloc a diferents sales de la ciutat, entre el 4 i el 24 de novembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí proposa un cicle de cinema feminista amb motiu del 25N

El cicle consta de tres projeccions amb col·loqui posterior que tindran lloc a diferents sales de la ciutat, entre el 4 i el 24 de novembre

L’alcaldessa i la regidora d’Igualtat amb el cartell de cicle  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa i la regidora d’Igualtat amb el cartell de cicle (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El primer Cicle de Cinema Feminista de Rubí tindrà lloc durant el mes de novembre en tres sessions que s’emmarquen en les propostes del 25N, el Dia Internacional per a  l’Eliminació de la Violència vers les dones. El cicle proposa reflexió i coneixement a partir del cinema amb la voluntat de fer més visibles les veus i les pràctiques feministes i promoure el pensament crític. A través de les pel·lícules, “parlarem de violències masclistes però també d’empoderament, d’autodefensa i d’experiències de resistència feministes, molt en la línia de la programació al voltant del 25N. Totes les projeccions inclouen un col·loqui posterior per aprofundir plegades en els temes de cada sessió”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Les tres projeccions que formen el cartell del cicle són desentralitzades: es fan a diferents espais de la ciutat, per acostar tan com sigui possible la reflexió feminista a tothom. Per aquesta mateixa raó, s’ofereix un servei gratuït de cangur, per a infants de 0 a 12 anys, a totes les sessions. Cal fer-ne demanda prèvia al correu igualtat@ajrubi.cat.

A través del cinema podem abordar temes que difícilment podríem abordar d’una altra manera. Entenem el cinema com una eina de transmissió de valors i un generador d’imaginaris col·lectius, per això les tres pel·lícules del cicle són significatives”, ha argumentat la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo.

El Cicle comença divendres 4 de novembre a la Biblioteca Mestre Martí Tauler (18.30 h) amb Sufragistas de la directora Sarah Gavron. Una història sobre el naixement del moviment sufragista neix a Anglaterra en vigílies de la Primera Guerra Mundial i de com en la seva incansable lluita per aconseguir la igualtat, es van arriscar a perdre-ho tot: la feina, la casa, els fills i la vida.

Divendres 18 de novembre (18 h), la sessió s’emmarca en el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya. A l’auditori Rubí Forma veurem el curtmetratge Astel, la història d’un jove de 13 anys del Senegal i la cinta La petit vendeuse du soleil que ens parla de la Sili, una nena de 12 anys amb una discapacitat física que l’obliga a moure’s en crosses pels carrers de Dakar.

La proposta acaba dijous 24 de novembre a la Sala 1413 del Centre Cívic La Cruïlla (18 h) amb Tódalas mulleres que coñezo de Xiana do Teixeiro. Un film en tres actes amb tres converses entrellaçades i intergeneracionals al voltant de les vivències als carrers i a l’espai públic de diverses dones. Un film que evidencia la violència estructural contra les dones i el mite al voltant de la igualtat de gènere.

Totes les projeccions són d’accés lliure fins a omplir aforament de la sala. Però es pot reservar butaca fent inscripció a igualtat@ajrubi.cat. Entre totes les inscripcions prèvies de cada sessió, se sortejarà una entrada per a la Filmoteca de Catalunya.

Festival de cinemes africans

El Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC) és un projecte impulsat per l’associació CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació amb la participació de 12 municipis catalans, entre ells Rubí. El festival consta de tres sessions sobre tres eixos temàtics: colonialismes, feminismes i migracions. La primera projecció va tenir lloc el 10 d’octubre amb la pel·lícula L’Escriptor d’un país sense llibreries; l’eix feminista s’emmarca en el Cicle de Cinema Feminista amb La petit vendeuse du soleil i, finalment, tancarà la proposta Wallay (2017) el 3 de desembre (17.30 h) a La Sala, en el marc del Dia Internacional dels Drets Humans i les Persones Migrades.

Objectius de Desenvolupament sostenible