Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí preserva part de la tradició en una revetlla de Sant Joan sense incidències importants La plaça de l’Ajuntament ha acollit els actes institucionals de la celebració, mentre que el grup Empty Cage hi ha posat la música en el marc d’un concert virtual https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí preserva part de la tradició en una revetlla de Sant Joan sense incidències importants

La plaça de l’Ajuntament ha acollit els actes institucionals de la celebració, mentre que el grup Empty Cage hi ha posat la música en el marc d’un concert virtual

Moment de la lectura del manifest (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Moment de la lectura del manifest (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ha viscut aquest dimarts una revetlla de Sant Joan singular, marcada per les mesures de seguretat implantades a causa de la pandèmia de la Covid-19. Malgrat les circumstàncies excepcionals, s’ha pogut mantenir part dels elements tradicionals d’aquesta festa, com són l’arribada de la Flama del Canigó a mans de la Colla de Diables de Rubí i la lectura del manifest reivindicatiu sobre la cultura popular catalana. La música tampoc hi ha faltat tot i que enguany ha hagut de ser en format virtual: el concert del grup Empty Cage, inclòs al cicle envelaRts, s’ha pogut seguir en directe a través de l’Instagram de @rubi_ciutat.

Una quinzena de membres de la Colla de Diables han traslladat la Flama del Canigó fins a les portes de l’Ajuntament, on l’esperaven l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, i les regidores Ànnia García Moreno i Marta Oliva Martín. Un minut de silenci en record de les víctimes de la Covid-19 ha precedit la lectura del manifest de la cultura popular catalana, escrit de forma coral per representants de diversos sectors que han tingut un paper clau durant la crisi sanitària. El text assenyala la gent com la principal fortalesa del país: “Ho hem vist [...] en la manera com hem afrontat la pandèmia: tothom assumint el seu paper, la seva part de responsabilitat individual i col·lectiva. Són moments en què la solidaritat i el suport mutu s’han convertit en la base per seguir endavant”.

Després de la lectura del manifest a càrrec de la Colla de Diables de Rubí, la mateixa entitat ha protagonitzat un espectacle de foc a la plaça de l’Ajuntament, que de manera excepcional s’ha tancat per evitar l’afluència de públic. També com a mesura de seguretat, enguany no s’ha celebrat el raval fins a l’Escardívol ni la tradicional foguera.

El que sí s’ha volgut mantenir ha estat el fi de festa musical, aquest cop a càrrec del grup  rubinenc Empty Cage. La formació integrada per Sergi Estella i Gerard Tort ha ofert un concert de gairebé una hora des del pati del Castell, sense públic presencial però que s’ha pogut seguir en directe per lInstagram de @rubi_ciutat. L’actuació es pot recuperar per temps limitat i acompanyada de material inèdit al canal de YouTube de l’Ajuntament. En aquesta mateixa xarxa, també es pot gaudir ja de l’enregistrament dels actes institucionals de la revetlla.

Una revetlla tranquil·la
Malgrat les peculiaritats de la festa d’aquesta any, la nit ha transcorregut de forma tranquil·la. La Policia Local ha registrat poques incidències: algun foc en papereres i contenidors, petits incendis que han afectat vegetació forestal, el cas d’un element pirotècnic que va entrar en un domicili i diverses queixes pel soroll provinent de festes en habitatges o establiments de restauració.

Pel que fa a les assistències sanitàries registrades pel servei d’urgències del CAP Mútua, consten dues per cremades, una per un tall, dues per l’impacte de petards als ulls i una per un cop al cap.

L’alcaldessa ha valorat positivament com ha transcorregut una revetlla “atípica per la manca d’alguns dels elements tradicionals d’aquesta nit però que hem volgut preservar al màxim. Celebrem que hagi estat una nit tranquil·la, que hem pogut gaudir amb família i amistats, i sempre amb el record present de tots aquells que hem perdut durant la pandèmia”.

Imatges relacionades

Empty Cage a l'envelaRts (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Empty Cage a l'envelaRts (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)