Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí presentarà la guia local contra el racisme amb motiu del Dia Internacional de la Persona Migrant La commemoració d’aquesta efemèride i del Dia dels Drets Humans també porta a la biblioteca l’exposició Joves migrants sols, que es pot veure fins al 30 de desembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí presentarà la guia local contra el racisme amb motiu del Dia Internacional de la Persona Migrant

La commemoració d’aquesta efemèride i del Dia dels Drets Humans també porta a la biblioteca l’exposició Joves migrants sols, que es pot veure fins al 30 de desembre

La proposta ‘Trencant Murs’ va combatre el racisme a la COLOR week    (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La proposta ‘Trencant Murs’ va combatre el racisme a la COLOR week (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Rubí se suma a la commemoració del Dia dels Drets humans, el 10 de desembre, i el Dia Internacional de la Persona Migrant, el 18 de desembre, amb una exposició a la biblioteca Mestre Martí Tauler i la presentació de la guia local contra el racisme. Els objectius de totes dues accions són sensibilitzar i promoure la defensa dels drets humans i el desenvolupament del pensament crític i respectuós al voltant del fet migratori per combatre el racisme.

En el marc d’aquestes dues efemèrides, fins al 30 de desembre, la ciutadania pot visitar l’exposició Joves migrants sols al vestíbul de la biblioteca Mestre Martí i Tauler. La mostra recull els principals rumors que afecten els joves que han arribat al nostre país sols amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre la realitat d’aquest col·lectiu i trencar els estereotips, prejudicis i rumors que giren al seu voltant. L’exposició també interpel·la la ciutadania que pot deixar les seves opinions i reflexions sobre la mostra a través d’un formulari anònim.

El pròxim 15 de desembre tindrà lloc la presentació de la guia Parlem i actuem sense racisme (18 h, Biblioteca Mestre Martí i Tauler). Aquest document serà el marc de referència per a l’abordatge del racisme a la ciutat. El document va destinat a la ciutadania a títol individual, a membres d’entitats o associacions veïnals, a professionals de l’àmbit social i educatiu i a la plantilla de l’ens local. La presentació comptarà amb la presència de Kaire Ba Dejuan i l’Alicia Rodríguez de SOS Racisme i el periodista Moha Gerehou. Per assistir-hi, cal formalitzar una inscripció prèvia.