Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí presenta el projecte d’una app per a persones amb diversitat funcional al Mobile World Congress L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha compartit els detalls de l’aplicació “Al teu costat” en el marc d’un esdeveniment organitzat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí presenta el projecte d’una app per a persones amb diversitat funcional al Mobile World Congress

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha compartit els detalls de l’aplicació “Al teu costat” en el marc d’un esdeveniment organitzat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

L'alcaldessa, durant la presentació del projecte (foto: Ajuntament de Rubí).
L'alcaldessa, durant la presentació del projecte (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha presentat aquest dijous al Mobile World Congress (MWC) el projecte de l’aplicació Al teu costat, una app per a dispositius mòbils que vol donar servei a les persones amb diversitat funcional, a les seves famílies, i a les entitats i serveis que treballen en aquest àmbit. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha intervingut a l’espai d’m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

L’app Al teu costat és un projecte proposat i escollit per la ciutadania en el marc dels Pressupostos Participatius 2020. L’Ajuntament treballa ara en el seu desenvolupament, amb vista a disposar aviat d’una potent eina tecnològica que permeti informar de les activitats que organitzen les diferents entitats socials per a les persones amb discapacitat, així com generar un espai de relació i consulta. Els objectius bàsics de l’app són empoderar les persones amb diversitat funcional i les seves famílies, millorar de forma contínua els serveis públics i els recursos adreçats a la ciutadania amb discapacitat, i donar visibilitat a la diversitat funcional.

L’aplicació Al teu costat serà gestionada per les entitats socials de l’àmbit i per l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF), i els seus usuaris i usuàries seran les persones amb discapacitat i les seves famílies. L’app disposarà d’una zona oberta, on tothom podrà accedir a les publicacions sobre diversitat funcional realitzades per les entitats i l’OADF; i una zona privada amb un apartat interactiu de suggeriments, necessitats i oferiments de les persones usuàries, així com un xat unipersonal relacionat amb les publicacions. Tota l’aplicació es programarà amb codi obert, de manera que qualsevol entitat social o administració pública podrà aprofitar el coneixement i la inversió de l’Ajuntament de Rubí.

L’alcaldessa ha emmarcat aquesta app en el compromís de l’Ajuntament amb les persones amb diversitat funcional: “Rubí ha apostat sempre per les persones a través de polítiques socials que, en molts casos, han estat pioneres; accions que des de l’Ajuntament hem considerat absolutament prioritàries perquè teníem clar que els rubinencs i rubinenques, especialment aquells més vulnerables, havien d’estar al centre de la nostra gestió”. La creació de la Taula de la Diversitat Funcional i de l’Oficina de la Diversitat Funcional i l’aprovació d’un Pla d’atenció integral a les persones amb diversitat funcional i discapacitat són exemple d’aquesta voluntat de suport. Referint-se a l’app, Martínez ha dit que “les administracions públiques tenim el deure d'integrar i aprofitar el potencial que ofereix la tecnologia, de preveure possibles escenaris, dissenyar polítiques a mida de les necessitats de la societat i dotar-les de recursos”.

L’Ajuntament de Rubí ha estat convidat a participar al congrés de la comunicació mòbil per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, en un espai pensat per presentar projectes i apps relacionades amb l’atenció i l’acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida. El Consistori hi ha intervingut al costat de l’Ajuntament de Barcelona, Salut Mental Catalunya i la Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA).

Objectius de Desenvolupament sostenible