Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí participa a la Conferència de la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, la regidora de Gent Gran Activa, Mª Carmen Cebrián Ordóñez, i la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo, assisteixen a la trobada https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí participa a la Conferència de la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, la regidora de Gent Gran Activa, Mª Carmen Cebrián Ordóñez, i la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo, assisteixen a la trobada

L’alcaldessa i les dues regidors assistents (foto: Ajuntament de Rubí).
L’alcaldessa i les dues regidors assistents (foto: Ajuntament de Rubí)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, la regidora de Gent Gran Activa, Mª Carmen Cebrián Ordóñez, i la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo, participen aquesta setmana a la 1a Conferència de la Xarxa Hispana de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans, que té lloc a Madrid. La trobada està organitzada per l’Instituto de Mayores i Servicios Sociales (Imserso) en col·laboració amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Organización Panamericana de Salud (OPS).

Rubí és membre de la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans des del passat mes d’abril. Aquest fòrum, creat el 2010, aplega més de 800 ciutats i comunitats de 41 països que tenen com a objectiu comú millorar les condicions de vida de la població de més edat, tot incorporant aquesta perspectiva a la planificació municipal i tenint en compte les necessitats i opinions de la gent gran.

La conferència que se celebra aquests dies a Madrid, sota el lema Entorns sostenibles per a totes les persones, ha de servir per compartir pràctiques innovadores en la creació de ciutats i comunitats amigables amb la gent gran, fomentar la col·laboració entre municipis i identificar quina és la informació necessària a nivell local per crear entorns amigables amb aquest col·lectiu d’edat. A més, l’organització vol aprofitar les jornades per debatre la possibilitat de constituir una xarxa hispana que faciliti l’intercanvi i aprenentatge entre els municipis i les comunitats d’Espanya i Llatinoamèrica. Actualment, més de 180 poblacions espanyoles formen part d’aquest fòrum internacional.

La trobada s’estructura en més d’una desena de tallers i taules rodones, on s’exposen les experiències de diferents membres de la xarxa i s’aprofundeix en qüestions específiques, com ara la medició de l’impacte de les ciutats i comunitats amigables amb les persones grans; l’edadisme, la perspectiva de gènere i la promoció del bon tracte a la gent gran; la soletat no desitjada; o l’accessibilitat i la comunicació.

La conferència té lloc a la seu del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social.

Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans
Un dels requisits necessaris perquè Rubí pugués obtenir el reconeixement de Ciutat Amigable amb les Persones Grans era disposar d’una diagnosi i un pla d’acció referents a aquest col·lectiu. Aquest document va ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament el passat mes de maig.

La planificació s’ha fet al voltant de quatre grans eixos estratègics: participació social i cívica; serveis socials i de salut i relacions d’ajuda mútua; mobilitat, transport, habitatge i ús dels espais públics; i comunicació i informació. Emmarcats en aquestes temàtiques, el pla fixa deu grans objectius específics.