Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí participa a la 12a Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores L’alcaldessa i la regidora d’Educació assisteixen a la jornada, que té lloc a Madrid, amb l’objectiu de recollir experiències per a l’elaboració d’un Pla Local d’Infància https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí participa a la 12a Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

L’alcaldessa i la regidora d’Educació assisteixen a la jornada, que té lloc a Madrid, amb l’objectiu de recollir experiències per a l’elaboració d’un Pla Local d’Infància

Alguns dels participants a la trobada.
Alguns dels participants a la trobada

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la regidora d’Educació, Marta García, assisteixen aquest dijous a la 12a Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE), que té lloc al municipi madrileny de Ribas-Vaciamadrid. La jornada reuneix representants polítics i tècnics d’arreu de l’estat, a banda de diverses entitats, amb l’objectiu d’analitzar el paper i la importància del treball en xarxa en matèria educativa.

La trobada s’ha iniciat aquest matí amb la taula rodona Ciutats educadores: 25 anys de compromís amb la igualtat d’oportunitats, la participació, la solidaritat i la democràcia, que ha comptat amb la participació d’alcaldes i alcaldesses de prop d’una desena de municipis. A continuació s’ha programat l’assemblea anual de la RECE i una conferència al voltant del treball en xarxa. Ja a la tarda, està prevista la presentació de conclusions i treballs de les xarxes temàtiques per part dels municipis que les coordinen, així com un taller sobre el funcionament de la RECE i els diferents nivells de participació activa.

L’Ajuntament de Rubí es va adherir el 1992 a la Carta de Ciutats Educadores però no va ser fins al 2004 que es va incorporar com a membre de ple dret a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), dins de la qual s’integra la RECE.

Pla Local d’Infància
La presència de Rubí a la 12a Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores té com a objectiu recollir experiències al voltant de l’educació que puguin ajudar a avançar en l’elaboració d’un Pla Local d’Infància. Tal com ha explicat l’alcaldessa, “volem conèixer la situació dels infants i adolescents de la ciutat i millorar la seva qualitat de vida. Per això ja hem començat a treballar en un pla que abordi de manera integral tots aquells temes que els afecten i que ha de culminar en el reconeixement de Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància per part d’UNICEF. Esperem que aquesta jornada ens aporti informació útil per orientar aquesta tasca”. Martínez ha recordat que “l’atenció a la infància, especialment a la que està en situació de desigualtat, és un dels objectius prioritaris d’aquest govern. Els infants han de tenir veu i ser presents de forma transversal en totes les polítiques d’aquest Ajuntament”.

En aquests moments, el consistori està treballant en l’esborrany d’aquest Pla Local d’Infància, que ha de posar en valor les accions que s’adrecen específicament a aquest col·lectiu, detectar les seves necessitats i desplegar noves polítiques des de diversos àmbits municipals.

Imatges relacionades

L'alcaldessa i la regidora d'Educació
L'alcaldessa i la regidora d'Educació