Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí organitza un seminari per establir les bases d’un futur consens ciutadà per l’economia social i solidària L’Ajuntament proposa treballar a tres bandes, juntament amb empreses i entitats socials, per articular accions generadores d’ocupació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí organitza un seminari per establir les bases d’un futur consens ciutadà per l’economia social i solidària

L’Ajuntament proposa treballar a tres bandes, juntament amb empreses i entitats socials, per articular accions generadores d’ocupació

Una quinzena de persones han participat a la primera jornada del seminari (foto: Localpres).
Una quinzena de persones han participat a la primera jornada del seminari (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha organitzat un seminari de treball amb l’objectiu d’establir les bases per impulsar l’economia social i solidària a Rubí. Aquest espai de trobada i reflexió ─entre administració local, entitats, empreses i ciutadans que ja treballen en aquest àmbit─ ha de servir per acordar com articular accions i mesures que ajudin a crear un ecosistema favorable per impulsar iniciatives en el camp de l’economia social i solidària que siguin generadores d’ocupació i d’espais per la inserció laboral.

Aquest dimecres ha tingut lloc la primera de les dues jornades de treball que formen aquest seminari, a la qual hi han participar una quinzena de persones representants d’una desena d’entitats de la ciutat. Durant la presentació de l’acte, l’alcaldessa, Carme García, va exposar la necessitat d’assolir un acord en l’àmbit de l’economia social i solidària per a superar la situació actual i de posar en valor la feina que fan les entitats de la ciutat. “Cal dignificar la feina que ja s’està fent i posar-la com a exemple de que hi ha un altre tipus d’economia possible”, va assegurar García.

Els assistents es van dividir en dos grups de treball, que van tractar diversos aspectes, com ara què és l’economia social i solidària, quins són els aspectes necessaris perquè s’assoleixi, quins són els problemes de Rubí i com pot ajudar l’economia social i solidària a solucionar aquests problemes.

D’entre totes les propostes formulades, els assistents van haver de prioritzar les idees més importants. Aquestes conclusions, que es plasmaran en un document que es farà arribar als participants, seran el punt de partida de la propera jornada de treball. Aquesta sessió, que tindrà lloc el 18 de febrer, haurà de servir per assolir un consens ciutadà per l’economia social i solidària. L’objectiu d’aquest acord, que es farà públic en un acte que se celebrarà el mes de març, és donar sortida laboral a persones que són aturats crònics.

Una altra economia és possible
L’economia social i solidària prima les persones i les finalitats socials per sobre del capital. També promociona la solidaritat interna i amb la societat per afavorir el compromís amb el desenvolupament local, la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, la cohesió social, la inserció de les persones en risc d’exclusió social, la generació d’ocupació estable i de qualitat, la conciliació de la vida personal, familiar i laboral i la sostenibilitat.

Amb aquest seminari, l’Ajuntament de Rubí vol establir les bases per generar un ecosistema que faciliti la implementació i desenvolupament d’iniciatives empresarials i projectes econòmics sostenibles basats en l’economia social que siguin capaços de generar ocupació i que posin l’accent especialment en incorporar el col·lectiu d’aturats crònics i les persones en situació d’exclusió social. El Consistori també vol generar un entramat de complicitats locals que permetin recollir experiències relacionades amb la inserció laboral.

Imatges relacionades

L’alcaldessa, Carme García, va presentar la jornada de treball (foto: Localpres)
L’alcaldessa, Carme García, va presentar la jornada de treball (foto: Localpres)