Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Jove promou la informació als adolescents a través dels PIDCES Durant aquest trimestre, els punts d’informació dels instituts estan abordant temàtiques com el consum responsable o la violència masclista https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí Jove promou la informació als adolescents a través dels PIDCES

Durant aquest trimestre, els punts d’informació dels instituts estan abordant temàtiques com el consum responsable o la violència masclista

Aquesta setmana, els instituts han treballat el tema de la violència de gènere (foto: Rubí Jove).
Aquesta setmana, els instituts han treballat el tema de la violència de gènere (foto: Rubí Jove)

Rubí Jove ofereix atenció periòdica als nois i noies de la ciutat a través dels Punts d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària (PIDCES), que s’ubiquen setmanalment als instituts L’Estatut, J.V. Foix, Torrent dels Alous, La Serreta i Duc de Montblanc. Es tracta d’un espai on els joves poden trobar recursos informatius d’interès sobre diferents temàtiques, així com propostes d’accions i estratègies adreçades a promoure la participació tant al propi centre educatiu com al seu entorn més proper.

Els PIDCES funcionen durant l’hora del pati tot i que les seves intervencions van més enllà: formació i coordinació de delegats i delegades, organització de campanyes informatives i activitats de dinamització, entre d’altres. D’aquesta manera, el projecte potencia la participació juvenil i el coneixement dels recursos existents per a aquest col·lectiu, ja sigui en l’àmbit municipal o extern.

Durant aquest primer trimestre del curs, les activitats dinamitzades des dels PIDCES han tractat o tractaran les següents temàtiques: l’esperit crític dels joves, a través de la proposta A tota castanya; el consum responsable i conscient; el respecte als drets humans; i la prevenció de la violència masclista, amb especial incidència en la diversitat de les seves expressions.

Mitjançant aquest recurs, també s’ofereix formació d’interès per als joves. Aquest any, per exemple, s’han fet accions sobre l’ús de les xarxes socials, les relacions igualitàries, l’assetjament escolar o la prevenció de consums addictius. Properament també es començarà a oferir formació vinculada a les assessories de l’Espai Jove Torre Bassas, abordant qüestions com la diversitat sexual, els drets i deures en l’àmbit laboral i les relacions de parella i la sexualitat en l’adolescència.

Els PIDCES són presents a l’INS L’Estatut els dimarts de 10 a 10.25 h; a l’INS J.V. Foix els dimarts d’11 a 11.30 h; a l’INS Torrent dels Alous els dimarts d’11 a 11.30 h; a l’INS La Serreta els dijous de 10.45 a 11.15 h; i a l’INS Duc de Montblanc els dijous d’11 a 11.30 h.