Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Jove crea un Espai Trans i acollirà cada divendres les reunions del col·lectiu 'Friday for future' Les inscripcions per a les diferents d’activitats del primer quadrimestre de l’any es poden formalitzar de manera gratuïta al web de Rubí Jove fins al 22 de gener https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Jove crea un Espai Trans i acollirà cada divendres les reunions del col·lectiu 'Friday for future'

Les inscripcions per a les diferents d’activitats del primer quadrimestre de l’any es poden formalitzar de manera gratuïta al web de Rubí Jove fins al 22 de gener

Torre Bassas és també un espai LGTBI+ i ofereix un consultori sexual i de parella (foto: Ajuntament de Rubí).
Torre Bassas és també un espai LGTBI+ i ofereix un consultori sexual i de parella (foto: Ajuntament de Rubí)

Rubí Jove ha obert les inscripcions per a la programació d’activitats d’hivern, que es desenvoluparà entre els mesos de gener i abril. L'oferta s’adreça a persones d’entre 12 i 29 anys i inclou tallers, cursos, serveis d’assessoria i propostes organitzades al voltant de festes i commemoracions, com ara Carnestoltes, el Dia Internacional de la Dona o el Dia Mundial del Teatre.

L’Espai Jove Torre Bassas és un espai obert que dona servei a diferents col·lectius: s’hi reuneix el grup jove LGTBI+ Prisma, el Consejo de Gamers i Otaku Rubí. A partir d’aquest any, el grup Fridays for future de Rubí, que exigeix accions urgents contra l’emergència climàtica es trobarà els divendres a les 17.30 h en aquest equipament municipal. Dins el Punt Jove LGTBI+, Rubí Jove treballa per crear a Rubí un Espai Trans, un punt de trobada segur i lliure per a persones transgènere o transexuals on compartir vivències i defensar i visibilitzar els seus drets.

L’oferta formativa d’aquest primer quadrimestre de l’any inclou un curs d’iniciació a la llengua de signes catalana (del 4 de febrer al 26 de març) i dues sessions del curs de manipulació d’aliments i seguretat alimentària que ja es va impartir l’any passat (25 i 30 de març).

Pel que fa als tallers, la programació adreçada a joves de 12 a 18 anys inclou sessions d’il·lustració i còmic, street dance, guitarra, boxa, K-pop i la proposta Fem deures. Com a novetat, s’ofereix el taller English “pitinglish” per practicar l’idioma de manera diferent. També s’impartirà una versió del taller d’il·lustració i còmic per a nois i noies de 18 a 30 anys. Per a persones de 12 a 30 anys, s’han programat tallers de dibuix i pintura, fotografia i teatre.

L’equipament juvenil manté l’oferta de serveis d’assessoria, entre els quals es compten l’Assessoria laboral, el Punt Jove LGTBI+, l’Speed Dating,el Consultori sexual i de parella i l’Assessorament i orientació formativa. Per utilitzar algun d’aquests serveis, cal demanar cita prèvia a través de l’adreça electrònica rubijove@rubijove.cat o trucant a la Torre Bassas (93 699 16 63).

Com és habitual, l’equipament juvenil també organitzarà diferents activitats puntuals, algunes d’elles al voltant de dates clau del calendari. Entre aquestes propostes figuren la K-Pop Party per celebrar Carnaval (21 de febrer), un taller de Drag-king per commemorar el Dia Internacional de la Dona (12, 19 i 26 de març) i la celebració del Dia Mundial del Teatre (23 de març). Un cop al mes, l’espai jove Torre Bassas es transformarà també en sala de concerts i proposarà música en directe. El primer concert de l’any serà el pròxim divendres 24 de gener amb Ciento’s Show.

Les inscripcions per als tallers i cursos es podran fer fins al 22 de gener a través del web de Rubí Jove i, en el cas dels cursos, presencialment a l’Espai Jove Torre Bassas.