Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí inaugura les primeres Jornades Feministes reflexionant sobre els reptes del feminisme Les jornades segueixen dimecres 9 de març amb la ponència d’Iria Marañon Goyeneche sobre la coeducació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí inaugura les primeres Jornades Feministes reflexionant sobre els reptes del feminisme

Les jornades segueixen dimecres 9 de març amb la ponència d’Iria Marañon Goyeneche sobre la coeducació

L’alcaldessa amb la regidora d’Igualtat i Sara Berbel  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa amb la regidora d’Igualtat i Sara Berbel (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La ponència de Sara Berbel Sánchez, doctora en psicologia social i actualment gerent de l’Ajuntament de Barcelona, ha inaugurat aquest dilluns les primeres Jornades Feministes de Rubí, un espai de coneixement i reflexió al voltant del moviment feminista que s’allargarà fins divendres 11 de març. La inauguració ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo i altres membres de l’equip de govern municipal. “Com a govern d’esquerres que es preocupa i s’ocupa de les desigualtats entre dones i homes, convocar aquestes primeres Jornades Feministes era un repte que hem fet realitat. I estem especialment satisfetes de fer-ho precisament amb una líder com la Sara Berbel Sánchez parlant de nous models de lideratges”, ha dit l’alcaldessa.

La conferència inaugural, titulada ‘El feminisme en l’actualitat, nous reptes’, ha tingut lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i s’ha pogut seguir en directe pel canal de You Tube de l’Ajuntament de Rubí. Per Sara Berbel Sánchez, “Erradicar la violència contra les dones és sempre, lamentablement, el principal repte del feminisme: en els dos mesos que portem d’any han estat assassinades 6 dones. Però n’hi ha d’altres que són cabdals com els que estan relacionats amb l’estructura econòmica: la bretxa salarial o la dificultat de les dones d’accedir a llocs de poder continuen sent assignatures pendents”. Qüestions com aquestes, per Berbel, fan que les dones pateixin més atur, que el seu nivell d’atur sigui de més durada i que les dones esdevinguin invisibles, especialment després dels 45 anys.

Agrair a les persones i a les entitats que ens estan acompanyant en el procés de transformació de la ciutat. Per nosaltres posar a l’agenda política i de la ciutat la realitat feminista era una prioritat i ho estem aconseguint gràcies a l’efecte multiplicador que aconseguim anat de la mà de la ciutadania i les entitats”, ha detallat la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo.

Les Jornades Feministes continuen dimecres 9 de març (17.30 h) amb la ponència d’Iria Marañón Goyeneche; editora, escriptora i feminista autora dels llibres ‘Educar en el feminisme’ i ‘Com educar un nen en el feminisme’. Marañón oferirà la xerrada “Coeducació. Per una educació més justa i feminista”. Dijous 10 de març (17.30 h), Txell Costa i Romea; professora universitària, conferenciant internacional i autora de llibres com ‘Liderar en femenino para hombres y mujeres’ parlarà de “Nou lideratges femenins”. En aquesta sessió, s’ha reservat una fila zero per a dones representants del teixit empresarial de Rubí. Finalment, les jornades culminaran divendres 11 de març (les 19 h) amb l’espectacle de poesia escènica “Báilatelo sola”, a càrrec d’Alejandra Martínez de Miguel; actriu, psicòloga, poeta i autora del llibre ‘Báilatelo sola’. El muntatge és un espectacle directe, combatiu i honest, una trobada que defensa i aposta per la paraula parlada amb una perspectiva feminista. Les inscripcions a les jornades són gratuïtes i es poden tramitar a través del correu igualtat@ajrubi.cat. Totes les ponències es podran seguir en directe en streaming a través del canal de You Tube de l’Ajuntament de Rubí.

Durant tot el mes de març, l’Ajuntament de Rubí promou la reivindicació del Dia Internacional de les Dones amb una programació transversal que porta el lema ‘Juntes som més fortes’. A través d’aquesta idea es recorda l’aposta municipal per un enfocament interseccional del feminisme que tingui en compte totes les desigualtats de les dones i la seva diversitat. La programació es pot consultar al web municipal.

Objectius de Desenvolupament sostenible