Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí impulsa unes jornades feministes per fomentar la reflexió i el coneixement al voltant de la igualtat entre homes i dones La primera edició de les jornades tindrà lloc els dies 7,9,10 i 11 de març a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí impulsa unes jornades feministes per fomentar la reflexió i el coneixement al voltant de la igualtat entre homes i dones

La primera edició de les jornades tindrà lloc els dies 7,9,10 i 11 de març a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

L’alcaldessa i la regidora d’Igualtat durant la roda de premsa de presentació de les jornades  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i la regidora d’Igualtat durant la roda de premsa de presentació de les jornades (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La primera edició de les Jornades Feministes de Rubí tindrà lloc els dies 7,9,10 i 11 de març a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, emmarcades en les propostes del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones.

Volem que Rubí sigui una ciutat descaradament feminista: on puguem veure l’aposta per la igualtat de totes i tots a cada racó de la ciutat. I només ho aconseguirem enfortint la nostra xarxa comunitària, fent més visibles les veus i les pràctiques feministes i promovent el pensament crític, entre tots i totes. Creiem que el feminisme és acció i reivindicació, però també reflexió i coneixement”, ha argumentat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, per explicar l’objectiu de les jornades. Les jornades tindran lloc al voltant del 8 de març, però “reservem el 8 de març per la reivindicació al carrer. Però això decidim, conscientment, programar les jornades els dies 7,9,10 i 11 de març, amb una conferència diària sense ocupar l’espai del 8M”, ha assenyalat la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo.

Les jornades s’obriran dilluns 7 de març (17.30 h) parlant de lideratges feministes i  polítiques públiques. Sara Berbel Sánchez,  doctora en Psicologia Social, escriptora i, actualment, gerent municipal  de l'Ajuntament de Barcelona oferirà la xerrada “El feminisme en l’actualitat, nous reptes”. Dimecres 9 de març (17.30 h),  Iria Marañón Goyeneche; editora, escriptora i feminista autora dels llibres ‘Educar en el feminisme’ i ‘Com educar un nen en el feminisme’ serà la protagonista de la conferència “Coeducació. Per una educació més justa i feminista”. Dijous 10 de març (17.30 h), Txell Costa i Romea; professora universitària, conferenciant internacional i autora de llibres com ‘Liderar en femenino para hombres y mujeres’ parlarà de “Nou lideratges femenins”. En aquesta sessió, s’ha reservat una fila zero per a dones representants del teixit empresarial de Rubí. Finalment, les jornades culminaran divendres 11 de març (les 19 h) amb l’espectacle de poesia escènica “Báilatelo sola”, a càrrec d’Alejandra Martínez de Miguel; actriu, psicòloga, poeta i autora del llibre ‘Báilatelo sola’. El muntatge és un espectacle directe, combatiu i honest, una trobada que defensa i aposta per la paraula parlada amb una perspectiva feminista. “Volíem acabar amb un espectacle més vivencial. Perquè el feminisme també va d’aprendre a escoltar i a connectar les unes amb les altres a través del cor i l’emoció”, ha conclòs l’alcaldessa.

L'alcaldessa i la regidora han convidat tothom a inscriure’s a les jornades a través del correu igualtat@ajrubi.cat.

Totes les sessions ofereixen de servei gratuït de cangur, per a infants de 0 a 12 anys. Cal fer demanda prèvia abans del 2 de març també al correu igualtat@ajrubi.cat.