Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí i una trentena de municipis denuncien en una declaració el tractament dels feminicidis als mitjans de comunicació Els municipis que formen part de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació demanen que els Ajuntaments tinguin competències per protegir l’honor, la dignitat i la intimitat de les dones víctimes de violència masclista i les seves famílies https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí i una trentena de municipis denuncien en una declaració el tractament dels feminicidis als mitjans de comunicació

Els municipis que formen part de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació demanen que els Ajuntaments tinguin competències per protegir l’honor, la dignitat i la intimitat de les dones víctimes de violència masclista i les seves famílies

Un moment de la presentació de la declaració  (foto: Ajuntament de Rubí).
Un moment de la presentació de la declaració (foto: Ajuntament de Rubí)

Els 32 Ajuntaments que formen part de L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, entre els quals hi ha Rubí, denuncien el tractament que alguns mitjans de comunicació apliquen a la informació sobre els assassinats masclistes. Per l’Observatori, sovint el tractament informatiu de la violència masclista vulnera la intimitat de les víctimes i de les seves persones properes, utilitza sense rigor ni respecte les dades i els detalls personals i converteix en espectacle el dolor de les famílies. Mitjançant una declaració signada pels 32 ajuntaments que formen part de l’ens, els municipis proposen que s’emprenguin les accions necessàries per impulsar una reforma legislativa que inclogui obligacions i, si s’escau, sancions; adreçades tants als mitjans públics com privats sobre el tractament dels casos de violència contra les dones. El text també proposa una modificació legislativa que permeti actuar als municipis per protegir els drets a l’honor, la dignitat i la intimitat de les víctimes de violència masclista i les seves famílies.

La declaració s’ha presentat aquest dimarts en un acte a Esplugues de Llobregat. Durant la presentació, han intervingut l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, l’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Anna Maria Alba Aguilera; l’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García Criado; l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete Carrillo; l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia Cequier; l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda Cuervas; l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret Sabidó; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon Gil; l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín i Martínez i l’alcaldessa Esplugues de Llobregat i Presidenta de l’Observatori, Pilar Díaz Romero. ”Ni un pas enrere, a l’hora d’assenyalar les formes d’actuar que revictimitzen les dones víctimes dels crims masclistes i les seves famílies”, ha dit l’alcaldessa de Rubí.

La declaració convida també als col·legis professionals i les entitats representatives de l’àmbit comunicatiu a sumar-se a la reivindicació per millorar les pràctiques informatives i els continguts relacionats amb els drets de les dones i la seva defensa.

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació és un projecte pioner a Catalunya creat el setembre del 2000 per iniciativa de cinc Consells de dones del Baix Llobregat (Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí) i Drac Màgic, Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals, amb l’objectiu de dinamitzar el debat públic sobre la representació de les dones als mitjans de comunicació. Actualment, formen part de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació 32 municipis que sumen un total de 2.945.983 habitants.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Fitxers relacionats