Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí i les ciutats de l’Arc Metropolità reclamen la reforma del finançament local L’entitat supramunicipal ha celebrat la seva Assemblea General amb la presència, entre d’altres, de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí i les ciutats de l’Arc Metropolità reclamen la reforma del finançament local

L’entitat supramunicipal ha celebrat la seva Assemblea General amb la presència, entre d’altres, de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez

L’Assemblea General de l’entitat, celebrada a Terrassa  (foto: Rafel Casanova).
L’Assemblea General de l’entitat, celebrada a Terrassa (foto: Rafel Casanova)

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità ha subratllat avui la necessitat de reformar al més aviat possible el finançament local per tal que els municipis comptin amb els recursos suficients per donar resposta a les necessitats de la ciutadania. Els alcaldes i alcaldesses han aprovat una resolució en aquest sentit a l’Assemblea General de l’entitat, celebrada a Terrassa, on recorden que el finançament municipal és una assignatura pendent des de fa dècades i que la situació és encara més urgent des de la reforma de l’impost de la plusvàlua, que ha comportat una notable reducció dels ingressos.

Els Ajuntaments assumim qüestions per les que no tenim competències. Ho hem fet sempre. Per responsabilitat cap als nostres veïns i veïnes,  per proximitat. Però això ha d’anar acompanyat de recursos per no escanyar les comptes municipals”, ha dit l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez.

L’Assemblea ha comptat amb representants dels nou municipis fundadors de l’Arc. Han assistit a l’Assemblea General la presidenta de l’Arc Metropolità i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; els vicepresidents i alcaldes de Martorell i Vilafranca del Penedès, Xavier Fonollosa i Pere Regull, respectivament; l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell; l’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez Martínez i el regidor portaveu d’aquest municipi, Moisés Rodríguez Cantón; el regidor d’Urbanisme, Habitatge, Projectes i Obres d’Urbanisme i Medi Ambient de Vilanova i la Geltrú, Francesc Xavier Serra; el regidor de Presidència de Mataró, Miquel Àngel Vadell i la coordinadora general de Mollet, Anna Gómez.

   

La Ronda Nord

Durant la trobada s’ha insistit, així mateix, en reclamar a la Generalitat que s’adhereixi a l’acord assolit entre el Ministeri de Transports, Sabadell, Terrassa i Castellar del Vallès per fer possible la Ronda Nord. 

L’adhesió de la Generalitat a l’acord del 10 de juny entre l’Estat, Sabadell, Terrassa i Castellar, permetria la construcció d’aquest tram per part de l’administració autonòmica, amb la participació activa en el seu disseny dels municipis afectats i amb càrrec als fons previstos a la disposició addicional 3a de l'Estatut de Catalunya.

La resolució sobre la ronda nord aprovada per l’Arc destaca el paper de la infraestructura en la vertebració del territori. Així mateix, s’expressa el suport de l’entitat municipalista a les mesures anunciades pel Ministeri de Transports per a la millora de la seguretat i de la capacitat l'AP-7 i es demana tant al Govern de l’Estat com de la Generalitat que prenguin les mesures oportunes per a la seva execució.

Objectius de Desenvolupament sostenible