Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí i els ajuntaments del Vallès Occidental acorden una estratègia conjunta per reactivar la indústria com a motor econòmic Les 37 entitats del Pacte per a la Reindustrialització han formalitzat l'entesa en el marc d'un plenari aquest dijous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí i els ajuntaments del Vallès Occidental acorden una estratègia conjunta per reactivar la indústria com a motor econòmic

Les 37 entitats del Pacte per a la Reindustrialització han formalitzat l'entesa en el marc d'un plenari aquest dijous

Els signants del pacte davant del Consell Comarcal del Vallès Occidental (foto: CCVOC).
Els signants del pacte davant del Consell Comarcal del Vallès Occidental (foto: CCVOC)

Els municipis del Vallès Occidental han acordat una estratègia conjunta per impulsar la indústria de la comarca en el marc d'un Plenari del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. Les 37 entitats signants del document -l'Ajuntament de Rubí i la resta dels 23 consistoris del Vallès Occidental, els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT), el Consell Intersectorial d'Empresaris (CIESC), les patronals PIMEC i CECOT, les Cambres de Sabadell i Terrassa, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i l'Escola Universitària de Disseny (ESDI), les entitats EURECAT i LEITAT i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya- s'han compromès a treballar conjuntament per potenciar el sector industrial i convertir-lo en el motor econòmic del territori. Aquest compromís s'ha concretat en un Pla d'acció que es desplegarà fins al 2019 i que preveu el foment de les vocacions industrials, el foment de la indústria 4.0, la millora de l'accessibilitat i la mobilitat dels polígons industrials, accions sectorials en economia circula i la implantació de mesures de fiscalitat, entre d'altres.

"La signatura d'avui obre un escenari d'oportunitats i reptes per Rubí i per tota la comarca. Ens compromet a tots en la política de la cooperació i la mà estesa per fer realitat el somni del Vallès Industrial com a motor econòmic del país alhora que permet que els municipis creïn ocupació de qualitat pels seus veïns i veïnes", creu l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez. El president del Consell Comarcal, que ostenta la secretaria tècnica del Pacte ha explicat que "podem afirmar que hem passat d'una declaració institucional a un Pacte territorial. Tenim les arrels ben fortes per fer créixer el Vallès més enllà dels canvis i les conjuntures polítiques del moment, o dels responsables institucionals".

El Plenari també ha acordat establir un marc cooperació permanent amb el Pacte Nacional al Vallès Occidental, amb la participació a les comissions i als òrgans de treball.

Una comarca industrial
El Vallès Occidental aporta un 11% del PIB català. Els llocs de treballs industrials a la comarca signifiquen una aportació del 17% en el conjunt de Catalunya i dins de la comarca suposen el 21% del total. De fet, el Vallès Occidental compta amb 76.256 persones treballant en el sector de la indústria (assalariats i autònoms), del total dels 373.507 treballadors i treballadores. Pel que fa a les empreses industrials, la comarca compta amb 4.366 i 140 polígons d'activitat econòmica que ocupen el 8% del total del territori comarcal.