Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí forma part del Consell de Governs Locals, que s’ha reactivat per assolir els objectius de desenvolupament sostenible L’òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat està integrat per un centenar d’agents del món municipalista https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí forma part del Consell de Governs Locals, que s’ha reactivat per assolir els objectius de desenvolupament sostenible

L’òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat està integrat per un centenar d’agents del món municipalista

Els i les integrants del Consell de Governs Locals (foto: Generalitat de Catalunya).
Els i les integrants del Consell de Governs Locals (foto: Generalitat de Catalunya)

Aquest dimarts s’ha reactivat el Consell de Governs Locals. El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha estat l’escenari de constitució de l’ens creat el 2011, però que va deixar de funcionar el 2015. Un centenar de representants del món municipalista, entre ells l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, formen el Consell.

El Consell de Governs Locals és un òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat, que dona veu als municipis grans, mitjans, petits, metropolitans, micropobles i, alhora, reforça les institucions. Amb la reactivació del Consell es pretén enfortir els llaços i les aliances entre la Generalitat i les institucions locals, amb l’objectiu que aquestes siguin ben fortes, i treballar conjuntament per poder assolir els objectius de desenvolupament sostenible.

Durant l’acte, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha demanat als representants convocats el desplegament del reglament de funcionament i també valorar si encara és útil la llei del Consell de Governs Locals, que és del 2010.

Segons aquesta llei, una de les finalitats del Consell és participar en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives i en la tramitació de plans, normes reglamentàries i avantprojectes de llei que afecten de manera específica les administracions locals.

En la sessió, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha estat escollida presidenta del Consell de Governs Locals. A més, Rubí ha estat elegida com a membre de la comissió permanent, un dels òrgans de govern del Consell de Governs Locals.