Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Forma oferirà quasi 9.000 hores de formació ocupacional el 2018 valorades en prop de 700.000 euros L’oferta formativa permetrà obtenir certificats de professionalitat i ampliar coneixements d’anglès, xarxes socials i habilitats de comunicació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí Forma oferirà quasi 9.000 hores de formació ocupacional el 2018 valorades en prop de 700.000 euros

L’oferta formativa permetrà obtenir certificats de professionalitat i ampliar coneixements d’anglès, xarxes socials i habilitats de comunicació

Rubí Forma oferirà formació en diferents sectors professionals (foto: Localpres).
Rubí Forma oferirà formació en diferents sectors professionals (foto: Localpres)

Rubí Forma oferirà l’any vinent 15 cursos de formació ocupacional dirigits a la consecució de Certificats de Professionalitat (CP) -4 de nivell 1, 8 de nivell 2 i 3 de nivell 3-, 3 accions de formació especialitzades en idiomes i 2 accions de formació complementària transversal.

Un total de 270 persones a partir de 16 anys, preferiblement aturades i demandants d’ocupació, podran beneficiar-se gratuïtament d’aquesta oferta formativa que es desenvoluparà al llarg de 2018. “El projecte Rubí Forma pren cada cop més importància: l’any vinent oferirem accions formatives lligades a 15 certificats de professionalitat, 3 idiomes i dues accions transversals. En total, quasi 700.000 euros en formació que tenen per objectiu millorar la qualificació i la promoció de les persones treballadores del municipi i oferir una formació ajustada a les necessitats reals del mercat laboral. És una molt bona notícia per a la ciutat”, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de l’Ajuntament de Rubí, Rafael Güeto.

Cada certificat implica també l’accés a accions formatives paral·leles que tenen per objectiu de millorar les competències de l’alumnat per a la recerca de feina: tres cursos d’anglès i, com a novetat,  dues accions transversals sobre xarxes socials i habilitats de comunicació. El CP vàlid a tot el territori espanyol, acredita les competències professionals de qui l’obté d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. Els certificats de professionalitat estan classificats en tres nivells i requereixen de diferents nivells de formació prèvia per tenir-hi accés. Els cursos de nivell 1 no requereixen formació ni experiència prèvia, pels de nivell 2 cal tenir l’ESO o el Graduat Escolar i per accedir a cursos que permeten obtenir una certificació de nivell 3 cal haver estudiat batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

L’oferta del Rubí Forma per l’any vinent inclou 8.940 hores formatives: Anglès (dos grups de 190 hores en horari de matins i un altre grup de 280 hores en horari de tarda), Operacions auxiliars de serveis administratius i generals (470 hores/tarda, CP Nivell 1), Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques (260 hores/tarda, CP Nivell 1), Muntatge i manteniment d’instal·lacions de baixa tensió (930 hores/matí, CP Nivell 2), Eficiència energètica d’edificis (960 hores/matí, CP Nivell 3), Muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial (520 hores/tarda, CP Nivell 2), Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques (550 hores/matí, CP Nivell 2), Operacions de fontaneria i calefacció-climatització domèstica (490 hores/tarda, CP Nivell 1), Docència de la formació professional per a l’ocupació (420 hores/tarda, CP Nivell 3), Soldadura amb elèctrode revestit i Tig (720 hores/tarda, CP Nivell 2), Mecanitzat per arrencament de ferritja (630 hores/matí, CP Nivell 2), Atenció sociosanitària a persones en el domicili (640 hores/matí, CP Nivell 2), Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions (490 hores/matí i 490 hores/tarda, CP Nivell 2), Organització i gestió de magatzem (400 hores/matí, CP Nivell 3) i Neteja en espais oberts i instal·lacions industrials (250 hores/tarda, CP Nivell 1).

En el cas de les especialitats d’anglès, els cursos formaran en els nivells A1, A2 i B1 del Marc Comú de Llengües Europees i s’oferirà a l’alumnat la possibilitat de presentar-se a un examen oficial.

Les persones interessades es poden inscriure a les diferents formacions a través del web del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Rubí, on també es pot consultar el calendari complet de les diferents accions, o bé de manera presencial a l’Oficina d’Informació i Orientació de Rubiforma.

Cap de les accions formatives impliquen cost per l’alumnat, ja que estan subvencionades pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC)  i tenen cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i del Fons Social Europeu. L’import atorgat per executar aquesta formació és de 697.632,00 €.