Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Forma facilita la inserció de totes les persones participants al 30 Plus El 30 Plus identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix als participants a les necessitats de les vacants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Forma facilita la inserció de totes les persones participants al 30 Plus

El 30 Plus identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix als participants a les necessitats de les vacants

El perfil d’usuari del 30 Plus és un home de 44 anys (foto: Ajuntament de Rubí – César Font).
El perfil d’usuari del 30 Plus és un home de 44 anys (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, ha impulsat la contractació de totes les persones que participaven en el programa 30 Plus de 2020. Les 30 demandants de feina que han format part del programa s’han incorporat a un lloc de treball. La mitjana d’edat de les persones beneficiàries és de 44 anys amb candidats que van dels 38 als 55 anys. Han estat contractades en empreses ubicades majoritàriament a Rubí (10) i Castellbisbal (5).  Un 59% dels participants són homes. Els llocs de treball que s’han ocupat són d’administratiu/va, operi/a en diferents sectors industrials,  mosso/a de magatzem, personal d’assegurances i auxiliar d’atenció mèdica, entre d’altres. “El 30 Plus s’ofereix a través de Rubí Forma des de 2016 i sempre obté xifres d’inserció al voltant del 100%. N’estem molt contents, especialment perquè incorpora al mercat laboral a persones que si esdevenen aturats de llarga durada tenen un risc molt alt d’exclusió social”, diu el regidor d’Ocupabilitat, Víctor García Correas.

El 30 Plus identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix als participants a les necessitats de les vacants. Així, les persones reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació; i les companyies obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional (1108,33 euros al mes per jornada completa) durant la duració del contracte, que podrà ser a mitja jornada o a jornada completa per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos. Es prioritzen col·lectius en risc d’exclusió social, baixa qualificació professional, els majors de 45 anys i que resideixin a Rubí o Castellbisbal.

El Programa 30Plus té com a finalitat afavorir la inserció laboral  de persones en situació de desocupació de 30 anys o més proporcionant-los la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. El programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal – Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social en el marc del Programa 30 Plus; regulat per l’Ordre TSF/132/2018, de 30 juliol.

El Servei d’Ocupació de Rubí Forma s’encarrega de la selecció de persones candidates a través de sessions informatives i al llarg de tot el projecte es tutoritza cada participant per treballar la seva inserció laboral.