Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí fomentarà les vocacions en robòtica en l’àmbit de la Formació Professional La Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidental del Pacte per a la Reindustrialització del Vallès Occidental impulsarà un catàleg de vocacions industrials i tallers als centres educatius https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí fomentarà les vocacions en robòtica en l’àmbit de la Formació Professional

La Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidental del Pacte per a la Reindustrialització del Vallès Occidental impulsarà un catàleg de vocacions industrials i tallers als centres educatius

La Mesa es va reunir al Rubiforma.
La Mesa es va reunir al Rubiforma

La Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidental del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, de la que forma part el Consell de l’FP de Rubí, treballa per la creació d’un catàleg de vocacions industrials prioritàries. Es tracta d’un recull d’àmbits de la Formació Professional a fomentar a partir de les necessitats del mercat laboral de cada localitat.

Pel que fa al municipi, la robòtica serà la vocació que es fomentarà ja que és la branca que pot encaixar amb les característiques del teixit industrial local i oferir millors oportunitats als alumnes.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Rafa Güeto, destaca els beneficis d’aquesta proposta: “la nostra aposta per la formació i l’ocupació és clara. Per això, aplaudim iniciatives que milloren la relació entre formació i teixit econòmic. Aquesta és la base per crear oportunitats reals per a estudiants i també per a les empreses”.  

Aquesta línia de treball s’ha decidit en una trobada de la Mesa que ha tingut lloc a Rubí i que ha comptat amb la participació dels diferents administracions locals, sindicats i entitats empresarials de la comarca.

En aquesta cita, també s’ha decidit posar en marxa un seguit de tallers pensats per a alumnes de Secundària amb l’objectiu de posar en valor les opcions que ofereix aquest ensenyament en l’àmbit industrial. Els tallers es combinaran amb visites a empreses i centres de recerca de la comarca perquè l’alumnat conegui de primera mà el sector.