Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí farà una aportació de 8.000 euros per donar suport a l’acollida de població refugiada Aquest divendres s’obre a l’Ateneu Municipal un punt d’atenció a la ciutadania per informar sobre aquesta crisi humanitària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí farà una aportació de 8.000 euros per donar suport a l’acollida de població refugiada

Aquest divendres s’obre a l’Ateneu Municipal un punt d’atenció a la ciutadania per informar sobre aquesta crisi humanitària

Properament es tornarà a convocar el Consell de Cooperació per abordar aquest tema (foto: Localpres).
Properament es tornarà a convocar el Consell de Cooperació per abordar aquest tema (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí farà una aportació de 8.000 € al Fons Català de Cooperació per donar suport a l’acollida de població refugiada que està arribant a Europa com a conseqüència dels conflictes armats a l’àrea mediterrània. La campanya se centra en els següents eixos: assistència a les rutes de fugida, suport als municipis de la ruta, planificació i gestió de l’acollida, acollida a Catalunya, i educació per al desenvolupament i sensibilització.

D’altra banda, el Fons Català de Cooperació ha obert tres comptes corrents perquè els particulars interessats a col·laborar en aquesta mateixa iniciativa hi puguin fer les seves aportacions:

  • Triodos Bank - ES47 1491 0001 2620 0525 7510
  • Catalunya Caixa - ES87 2013 0500 1402 1395 4220
  • Caixa Bank - ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Punt d’atenció a la ciutadania
A partir d’aquest divendres 25 de setembre, l’Ateneu Municipal serà la seu d’un punt d’atenció ciutadana en què s’atendrà les preguntes dels rubinencs sobre la crisi humanitària de les persones refugiades i es recolliran les dades de tots aquells que vulguin ajudar d’alguna manera en les accions de suport als afectats. Aquest servei funcionarà tots els divendres de 18 a 20 h i serà gestionat per voluntariat del municipi.

D’altra banda, l’Ajuntament ha activat una adreça de correu electrònic ── per poder canalitzar els oferiments d’ajuda de la ciutadania. Properament també es posarà en funcionament un formulari en línia per poder completar una borsa de voluntaris.

Mentrestant, set escoles de Rubí ja s’han sumat a la tasca de sensibilització sobre aquesta problemàtica mitjançant la sol·licitud de l’activitat La Nur i el Llorenç cerquen un país en pau. Es tracta d’un taller creatiu de solidaritat i cooperació, inclòs a la Guia d’activitats d’educació de l’Ajuntament, que treballa de manera empàtica la situació d’aquells infants que s’han hagut d’exiliar i refugiar en altres països.

Properament, es convocarà una nova reunió oberta del Consell Municipal de Cooperació per seguir abordant les accions de suport a les víctimes.