Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí estrenarà la Fira del Vi Jove els dies 8, 9 i 10 de juliol La ciutadania hi podrà tastar per primer cop en un esdeveniment col·lectiu els vins de l’última collita guardonats amb un Premi Vinari https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí estrenarà la Fira del Vi Jove els dies 8, 9 i 10 de juliol

La ciutadania hi podrà tastar per primer cop en un esdeveniment col·lectiu els vins de l’última collita guardonats amb un Premi Vinari

Un moment de la roda de premsa de presentació de la nova fira  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Un moment de la roda de premsa de presentació de la nova fira (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els dies 8,9 i 10 de juliol, l’entorn del Celler acollirà la primera Fira del Vi Jove de Rubí, que aplegarà els millors vins joves de Catalunya. La ciutadania podrà tastar per primer cop en un esdeveniment col·lectiu els vins de l’última collita guardonats amb un Premi Vinari.

La Fira del Vi Jove seguirà el mateix esquema que  la tradicional Fira del Vi de la tardor: hi haurà un tast final a cegues de les ampolles finalistes el 13 de juny al Celler i, un temps més tard, els vins premiats tornaran a Rubí per ser tastats en el marc de la Fira del Vi Jove.

Com a ciutat ens fa especial il·lusió estrenar una altra fira de la mà dels Premis Vinari justament l’any del 10è aniversari d’aquests guardons i, per tant, l’any que la Fira del Vi de la tardor fa una dècada”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, que ha agraït a VadeVi i als Premis Vinari “la confiança que dipositen en la nostra ciutat per acollir aquestes dues fires del vi”.

Salvador Cot Belmonte, editor de VadeVi, ha recordat que els Premis Vinari són l’acte amb més repercussió del món vitivinícola català. De la mà de VadeVi, la Fira del Vi que Rubí fa a l’octubre és una cita indispensable del calendari vitivinícola que, amb el temps, “s’ha incorporat al grup capdavanter de les mostres del sector, per volum, per copes i, jo crec que per qualitat, fem una fira que podem situar en el  top cinc de les fires del vi de Catalunya. I això s’ha aconseguit col·laborant. El deute que tenim amb l’Ajuntament de Rubí i la ciutat és immens”.

La Fira del Vi Jove inclourà sis estands dels cellers guanyadors dels Premis Vinari en les categories de vi blanc jove, vi rosat jove, vi negre jove, escumós jove rosat i escumós jove blanc. Els noms dels sis cellers guanyadors es donaran a conèixer també al Celler el 17 de juny. L’última edició dels Premis Vinari ja van guardonar a l’estiu els millors vins joves que tenen com a espai de mercat l’època de Sant Joan. “Els cellers ens demanaven un tast final i una fira a l’estiu, en el moment més òptim per al consum d’aquest tipus de vins”, ha argumentat Ramon Roset Morera, director dels Premis Vinari. La Fira del Vi Jove oferirà “vins frescos, divertits, que fan festa i joia i que s’acosten a tots els públics. Són vins plens de color”, ha conclòs Roset.

A més dels sis cellers premiats, la ciutadania també hi trobarà les tapes gastronòmiques del Mercat Municipal, les bodegues rubinenques Rosàs i Vinalium i música local. A diferència de la fira de la tardor, l’horari s’allarga als vespres per aprofitar que a l’estiu hi ha més hores de llum i s’evita els primers dos dies de fira les hores de més calor. La proposta obrirà a la ciutadania divendres 8 de juliol de 19 a 00 h, el dissabte 9 de juliol d’11 a 14 h i de 19 a 01 h i el diumenge 10 de juliol  d’11 a 15 h. L’esdeveniment incorporarà una furgoneta on punxaran DJ’s en directe i, com la proposta de la tardor, oferirà tastos guiats. La programació musical i els horaris dels tasts es concretaran pròximament.

Objectius de Desenvolupament sostenible