Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es tornarà a bolcar amb La Marató La iniciativa solidària de la televisió catalana es dedica enguany a la investigació de la Covid-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es tornarà a bolcar amb La Marató

La iniciativa solidària de la televisió catalana es dedica enguany a la investigació de la Covid-19

Les pancartes de suport a la Marató ja són al carrer (foto: Ajuntament de Rubí – Artur Ribera ).
Les pancartes de suport a la Marató ja són al carrer (foto: Ajuntament de Rubí – Artur Ribera )

La Marató 2020, que tindrà lloc el pròxim diumenge 20 de desembre, està dedicada a la Covid-19. La gran incidència del coronavirus entre la població ha inspirat el lema d'aquest any: Aquesta Marató toca a tothom. A Rubí, centres educatius, comerços i entitats ja han posat en marxa propostes per recaptar fons. És el cas de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler que, un any més, ha organitzat la venda de llibres a partir d'1 euro. La iniciativa, que es va posar en marxa el 26 d’octubre, ja ha recollit 300 euros. El CAP Sant Genís ha organitzat una recaptació de donatius coincidint amb la campanya de vacunació de la grip, del 19 d'octubre al 13 de novembre, al mateix centre d’atenció primària i a les associacions de veïns que han acollit la vacunació. A través d’aquesta iniciativa, s’han recollit 420 euros. La merceria Tot Labors també s’ha avançat a diumenge i des del mes de novembre elabora una manta col·laborativa de patchwork entre la seva clientela. Amb les butlletes per sortejar el producte final, ja han recollit 960 euros.

Pel que fa als centres educatius, l'escola Montessori han desenvolupat projectes de treball al voltant del virus. D'un d'aquests projectes ha sorgit la creació d’un producte innovador: els salvaorelles per mascaretes. L’alumnat assessorat per la fundació CIM-UPC, el seu partner del programa "Magnet, aliances per a l'èxit educatiu", ha  dissenyat i imprès en 3D aquests objectes que l’Associació de Familiars de l’Alumnat ha distribuït per a la seva venda. Algunes famílies han cosit mascaretes amb motius nadalencs que es venen a l'entrada i la sortida de l'escola.

L'Escola Montserrat participarà a La Marató amb un vídeo de l'alumnat i el professorat de la cançó del programa d’aquest any: Serem més forts!. El projecte ha implicat tota la comunitat educativa: les alumnes de la coral posen la veu i l’escola les imatges per tal de contribuir a fer difusió de la campanya.

L’alumnat de l’institut L’Estatut està incentivant les donacions al seu centre a través de l’elaboració de cartells i vídeos que han fet arribar a la comunitat educativa i l’escola Maristes han participat al concurs Pinta La Marató i han posat en marxa la venda de llapis i xapes amb el seu disseny.

La Marató de contes tornarà a ser l’acte central de la jornada solidària a Rubí. L’esdeveniment tindrà lloc  a les 12 h de diumenge 20 de desembre al Teatre Municipal La Sala (C. Cervantes, 126). La proposta de La Xarxa és una reivindicació del conte com a element de comunicació entre adults i infants, de la paraula com a nexe de contacte solidari en favor dels sectors menys afavorits de la població. Les entrades, d’entre 6 i 5 euros, es poden comprar al web de venda d’entrades de La Sala.

A més, Rubí llueix des del 7 de desembre dues pancartes de suport a La Marató.