Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara per rebre els Reis Mags d’Orient en una nova nit màgica Ses Majestats arribaran a l’Escardívol aquest dimarts a les 18 h i després iniciaran la tradicional cavalcada, que enguany els acostarà al barri del 25 de Setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es prepara per rebre els Reis Mags d’Orient en una nova nit màgica

Ses Majestats arribaran a l’Escardívol aquest dimarts a les 18 h i després iniciaran la tradicional cavalcada, que enguany els acostarà al barri del 25 de Setembre

Els Reis, en la seva anterior visita a Rubí (foto: Localpres).
Els Reis, en la seva anterior visita a Rubí (foto: Localpres)

Els Reis Mags d’Orient ja són camí de Rubí, on s’espera que arribin aquest dimarts a la tarda enmig d’una gran expectació. Com marca la tradició, Melcior, Gaspar i Baltasar apareixeran de forma màgica a l’Escardívol, des d’on iniciaran una espectacular cavalcada que els portarà per alguns dels principals carrers de la ciutat.

A partir de les 16.30 h, els infants que encara no hagin lliurat la seva carta a Ses Majestats tindran ocasió de fer-ho al Carter Reial, que s’instal·larà a l’Escardívol. Com a novetat, aquest personatge disposarà de caramels sense al·lèrgens per tal que tots els nens i nenes en puguin gaudir.

L’arribada dels Reis està prevista a les 18 h i, com és habitual, anirà precedida per la intervenció del Mag Rubisenc, que demanarà un any més la col·laboració de tots els assistents per guiar el camí de Ses Majestats fins a l’Escardívol. Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts per l’alcaldessa, Ana María Martínez, qui els lliurarà les claus de la ciutat perquè puguin accedir a tots els habitatges de Rubí durant la nit. Per garantir que tots els nens i nenes puguin seguir aquest moment tan especial, l’arribada dels Reis es traduirà simultàniament en llenguatge de signes per a persones sordes.

Al voltant de les 18.30 h, està previst que s’iniciï la tradicional cavalcada, que enguany ampliarà el seu recorregut per acostar-se al barri del 25 de Setembre. Les carrosses partiran del carrer Joaquim Blume i recorreran per aquest ordre els carrers Cadmo, Prat de la Riba i Rafael Casanova, el passeig Francesc Macià, l’avinguda de Barcelona, la rambleta Joan Miró, el passeig de Les Torres, l’avinguda de Can Cabanyes, el passeig del Ferrocarril, els carrers Monturiol, Mare de Déu de Fàtima i Tres d’Abril, la carretera de Sant Cugat, els carrers Joan Maragall, Bartrina, Lluís Ribas i Cervantes, i novament l’avinguda de Barcelona, el passeig Francesc Macià i el carrer Montserrat, fins acabar a la plaça del Doctor Guardiet. En aquest darrer punt, al voltant de les 21 h, els Reis realitzaran la tradicional adoració al nen Jesús i s’acomiadaran dels rubinencs.

La cavalcada comptarà amb la participació de set carrosses, algunes de les quals estrenaran decoració i diverses sorpreses, pensades per divertir els més petits i augmentar l’espectacularitat del recorregut. Aquest lluïment també serà possible gràcies a la col·laboració d’empreses i entitats locals.

Una cavalcada més segura
Una de les principals novetats de la cavalcada d’enguany afectarà el repartiment de caramels, que es farà únicament des de l’última carrossa. D’aquesta manera es vol garantir la màxima seguretat dels assistents i, alhora, facilitar que tothom pugui gaudir còmodament de l’espectacularitat de l’acte.

Malgrat això, es repartiran les mateixes 4 tones de dolços que en anys anteriors i, de fet, gràcies a la major seguretat que comportarà aquest canvi, es podran ampliar les zones del recorregut en què es llancen. Com ja ve sent habitual, tots els caramels seran sense gluten, ja que l’Ajuntament de Rubí s’adhereix un any més a la campanya Cap nen sense caramels.

També amb l’objectiu de celebrar una cavalcada tan segura com sigui possible, l’Ajuntament de Rubí fa les següents recomanacions a la ciutadania:

  • Si aneu amb nens, porteu-los a coll o de la mà. No els perdeu de vista en cap cas. Expliqueu-los quins són els riscos, quines coses no poden fer i com han d’actuar si es perden.
  • Estigueu igualment pendents de la gent gran i de les persones amb impediments i/o dependents.
  • No deixeu que els menors pugin a cap mobiliari públic, escales portades de casa, etcètera, per veure millor les carrosses; és preferible que els pugeu a coll si cal. Tampoc pugeu a les baranes, reixes, contenidors o d’altres elements inestables perquè poden ser perillosos i provocar un accident.
  • Porteu la documentació a sobre. En el cas dels nens, gent gran i discapacitats psíquics, prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.
  • Si trobeu un menor perdut, acompanyeu-lo immediatament a la Policia o equips de seguretat.
  • Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència, fora de la zona on s’acumuli el públic, on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
  • Recordeu que no heu d'envair l'espai del recorregut ni travessar-lo en el moment de la cavalcada. Especialment, mantingueu-vos allunyats dels vehicles i carrosses. Un dels principals riscos és produeix en el moment que algú intenta agafar els caramels que queden al terra, dins l’espai de pas de les carrosses, ja que es pot produir un accident per atropellament de les rodes d’aquests vehicles. Actueu sempre amb sentit comú. Durant la cavalcada no us poseu en risc ni exposeu els vostres fills a un possible accident.
  • Recordeu, en cas d’emergència truqueu al 112, doneu-los la màxima informació i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.

Imatges relacionades

Recorregut de la cavalcada
Recorregut de la cavalcada