Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara per rebre els Reis Mags d’Orient a l’Escardívol Ses Majestats arribaran a la ciutat a les 18 h i la cavalcada s’iniciarà al voltant de les 18.30 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí es prepara per rebre els Reis Mags d’Orient a l’Escardívol

Ses Majestats arribaran a la ciutat a les 18 h i la cavalcada s’iniciarà al voltant de les 18.30 h

Melcior a la cavalcada de l'any passat (foto: Localpres).
Melcior a la cavalcada de l'any passat (foto: Localpres)

Rubí ja ho té tot a punt per rebre aquest dilluns 5 de gener els Reis Mags d’Orient. Com és tradicional, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran de forma màgica a l’Escardívol, on s’espera que es congreguin milers de rubinencs per donar-los la benvinguda a la ciutat.

A partir de les 16.30 h, el Carter Reial serà en aquest mateix emplaçament per recollir les darreres cartes dels infants. L’arribada de Ses Majestats està prevista a les 18 h i, com és habitual, anirà precedida per la intervenció del Mag Rubisenc, que s’encarregarà un any més de guiar el camí dels Reis fins a l’Escardívol. Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts per l’alcaldessa, Carme García, qui els lliurarà les claus de la ciutat perquè puguin accedir a tots els habitatges de Rubí durant la nit. Per tal que tots els nens i nenes puguin seguir aquest moment tan especial, l’arribada dels Reis es traduirà simultàniament en llenguatge de signes per a persones sordes.

Al voltant de les 18.30 h, està previst que s’iniciï la tradicional cavalcada, que partirà del carrer Joaquim Blume i recorrerà per aquest ordre els carrers Cadmo, Prat de la Riba, Rafael Casanova i Francesc Macià, l’avinguda de Barcelona, la rambleta Joan Miró, el passeig de Les Torres, l’avinguda de Can Cabanyes, el passeig del Ferrocarril, els carrers Monturiol, Mare de Déu de Fàtima, Joan Maragall, Bartrina, Lluís Ribas i Cervantes, i novament l’avinguda de Barcelona i els carrers Francesc Macià i Montserrat, fins acabar a la plaça del Doctor Guardiet. En aquest darrer punt, al voltant de les 20.30 h, els Reis realitzaran la tradicional adoració al nen Jesús i s’acomiadaran dels rubinencs.

La cavalcada comptarà amb la participació de set carrosses, des de les quals es repartiran quatre tones de caramels aptes per a celíacs. Això serà possible, un any més, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament en la campanya Cap nen celíac sense caramels, amb la qual l’Associació Celíacs de Catalunya pretén que tots els infants gaudeixin en igualtat de condicions d’una de les festes més màgiques de l’any.

Els Reis, a Ràdio Rubí
Com és habitual, l’emissora municipal farà un seguiment especial de l’arribada dels Reis Mags d’Orient i de la posterior cavalcada. A banda d’informar-ne puntualment a través de les xarxes socials, Ràdio Rubí publicarà aquest mateix dilluns a la seva pàgina web diversos vídeos que permetran reviure els millors moments d’aquesta nit màgica. A més, la unitat mòbil de l’emissora formarà part de la cavalcada i també repartirà caramels entre els assistents.