Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara per la preinscripció escolar del curs 2023-2024 L’Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies la Guia de l’educació, que recull tota la informació sobre les escoles i instituts de la ciutat, i dedica un espai al web municipal a la informació de les jornades de portes obertes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es prepara per la preinscripció escolar del curs 2023-2024

L’Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies la Guia de l’educació, que recull tota la informació sobre les escoles i instituts de la ciutat, i dedica un espai al web municipal a la informació de les jornades de portes obertes

Les famílies que hagin de formalitzat la preinscripció escolar dels seus fills o filles trobaran tota la informació al web municipal (foto: Ajuntament de Rubí – César Font).
Les famílies que hagin de formalitzat la preinscripció escolar dels seus fills o filles trobaran tota la informació al web municipal (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

Els nens i nenes que aquest 2023 fan 3 anys es poden matricular en un centre educatiu sufragat amb fons públics. Les famílies que hagin de formalitzar la preinscripció escolar dels seus fills o filles trobaran tota la informació sobre les diferents escoles i instituts de la ciutat a través de la Guia de l’educació 2023-2024, que el consistori edita anualment coincidint amb la programació de les jornades de portes obertes. Per facilitar l’accés de tota la informació de les jornades dels diferents centres, el consistori recull les opcions que ofereixen escoles i instituts a l’apartat Portes Obertes 2023 – 2024 del web municipal.

Les famílies també poden assistir a la xerrada Tot el que s’ha de saber per inscriure un infant de 3 anys que tindrà lloc el 28 de febrer a les 18.30 h a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler (c. Aribau, 5). La sessió anirà a càrrec de personal tècnic del Servei d’Educació de l’Ajuntament i dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental. Pel bon funcionament de la xerrada, aquesta es farà sense la presència  d’infants. Les famílies que ho necessitin, tenen a la seva disposició un servei de canguratge gratuït que cal demanar en el moment de fer la inscripció en línia a la xerrada.

La preinscripció és única per a tots els centres públics i privats concertats d’infantil, primària i secundària, de 3 a 16 anys. El procediment es durà a terme en línia: la sol·licitud de preinscripció s’haurà de presentar en format telemàtic al centre educatiu escollit com a primera opció, acompanyada de la documentació corresponent. El consistori donarà suport a aquelles famílies que no disposin dels mitjans tècnics necessaris per fer el tràmit a distància.

Per consultes relacionades amb el procés  de preinscripció escolar del curs 2023-2024,  l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) atén al correu electrònic ome@ajrubi.cat  o al telèfon 935887000 (ext 6369). Durant el període de preinscripció del 6 al 20 de març, l’OME atendrà les persones que tinguin més dificultats per fer el tràmit de preinscripció en línia. Les famílies que ho necessitin han de demanar cita prèvia a través del web de l’Ajuntament especificant el tràmit “Suport a la preinscripció  escolar”. Els dimarts de 9 a 14 h, l’OME mantindrà l’horari habitual per atendre a famílies nouvingudes fora de termini del curs escolar actual.

Calendari i noves adscripcions

El Departament d'Educació ja ha publicat un avançament de les dates de preinscripció pel curs 2023-24 que seran:

 • Educació infantil i educació primària: del 6 al 20 de març
 • Educació secundària obligatòria: del 8 al 20 de març
 • Batxillerat: 20 al 26 d’abril
 • Cicles formació professional grau mitjà: alumnat amb continuïtat d'escolarització (en general, que cursa 4t d'ESO en l'actualitat): 12 al 18  d'abril.
 • Resta d'alumnat: 9 al 15  de maig
 • Cicles formatius arts plàstiques i disseny grau mitjà: del 12 al 18  d'abril i9 al 15  de maig 
 • Cicles formació professional i d'arts plàstiques i disseny grau superior: 26 de maig  a l’1 de juny

Aquest curs, hi ha novetats d'adscripció de Primària a Secundària pel curs 2023 – 2024:

 • L'alumnat de primària del Joan Maragall, el Ramon Llull i el Rivo Rubeo està adscrit als instituts Duc de Montblanc i JV Foix
 • L'alumnat de primària del Pau Casals i Schola està adscrit als instituts Duc de Montblanc, L'Estatut, La Serreta i JV Foix
 • L'alumnat de primària del Torre de la Llebre està adscrit als instituts Duc de Montblanc, Torrent dels Alous i JV Foix
 • L'alumnat de primària del 25 de setembre, Montessori, Mossèn Cinto Verdaguer i Ca n'Alzamora està adscrit als instituts L'Estatut, La Serreta i Torrent dels Alous.
 • L'alumnat de primària de l'escola del Bosc està adscrit als instituts L'Estatut, La Serreta, Torrent dels Alous i IE Teresa Altet.

Objectius de Desenvolupament sostenible