Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara per gaudir d’un Carnaval ple de propostes per a tota la família Una vintena de comparses s’han inscrit per participar a la gran rua de Carnaval, que tindrà lloc aquest dissabte a les 18.30 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es prepara per gaudir d’un Carnaval ple de propostes per a tota la família

Una vintena de comparses s’han inscrit per participar a la gran rua de Carnaval, que tindrà lloc aquest dissabte a les 18.30 h

La rua de dissabte tornarà a ser un dels moments més multitudinaris del Carnaval (foto: Localpres).
La rua de dissabte tornarà a ser un dels moments més multitudinaris del Carnaval (foto: Localpres)

Rubí celebrarà el Carnaval entre aquest dijous 23 de febrer i el proper dimecres 1 de març amb més d’una vintena d’activitats culturals i lúdiques adreçades a tots els públics. Entre les propostes, destaca el gran ball de nit de dissabte, que estrena ubicació a la plaça Salvador Allende.

La programació de Carnaval arrencarà aquest Dijous Gras amb el taller Fes la sardina de Carnaval!, que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler a les 17 h, i amb la inauguració de l’exposició i el lliurament de premis del 30è Concurs de màscares de l’Escola d’Art i Disseny (edRa) a les 19.30 h.

Divendres a les 18 h, l’Espai Jove Torre Bassas acollirà l’activitat Nois i noies i a la inversa, en què els joves podran divertir-se disfressant-se del gènere contrari.

El gran dia del Carnaval, però, serà el dissabte, amb la gran rua que sortirà des de la plaça de Pearson a les 18.30 h. Una vintena de comparses s’han inscrit per participar a la desfilada, de les quals 18 competiran al tradicional concurs, dotat amb tres premis de 700 €, 400 € i 200 €. 

Seguint el model de l’any passat, la rua finalitzarà a la plaça del Doctor Guardiet amb una guerra de confeti i una xocolatada que comptarà amb l’animació del grup de versions de Rubí Malakatones en Almívar (20 h).

Ball a la plaça Salvador Allende
Enguany hi haurà novetats al ball de nit, que es traslladarà a una carpa a la plaça Salvador Allende i s’adreçarà a públic de totes les edats. A partir de les 23 h, està prevista l’actuació del grup de versions Els Bocamolls i, a partir de la 1.30 h, es podrà gaudir d’una sessió a càrrec del DJ Rouge Soler. D’aquesta manera, s’espera captar un públic més divers a primera hora i un de més jove ja de matinada.

L’entrada a la carpa, decorada per l’Associació d’alumnes i antics alumnes de l’Escola d’Art i Disseny edRa, serà gratuïta.

Pel que fa a diumenge, arrencarà amb la tradicional Matinal infantil, que inclourà activitats diverses a la plaça del Doctor Guardiet i la plaça Catalunya a partir de les 11 h. A les 12 h, tindrà lloc la rua infantil, amb animació a càrrec de diversos grups. Sortirà de la plaça Aguilera i acabarà a la Rambla del Ferrocarril, on tindrà lloc l’actuació de Més Tumàcat.

Diumenge també es podrà gaudir del musical Dolly, una dona exasperant a les 18.30 h a La Sala.

Com marca la tradició, el Carnaval finalitzarà el dimecres 1 de març amb el tradicional enterrament de la Sardina, que tindrà lloc a l’Escardívol.