Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara per a una Festa Major carregada d’activitats per a tota la família L’atleta rubinenc Carles Castillejo serà el pregoner d’una festa que suma com a nous punts d’interès els concerts d’Estrella Morente, Tequila i Sweet California, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí es prepara per a una Festa Major carregada d’activitats per a tota la família

L’atleta rubinenc Carles Castillejo serà el pregoner d’una festa que suma com a nous punts d’interès els concerts d’Estrella Morente, Tequila i Sweet California, entre d’altres

Ana María Martínez i Moisés Rodríguez amb el cartell de la Festa Major (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Ana María Martínez i Moisés Rodríguez amb el cartell de la Festa Major (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa en funcions, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura en funcions, Moisés Rodríguez, han presentat aquest dimecres els detalls de la Festa Major de Rubí, que tindrà lloc del 27 al 30 de juny. Al voltant de 200 activitats ompliran els quatre dies de celebracions gràcies al treball conjunt dels diferents serveis municipals i les entitats locals. “Un cop més, és una programació que s’articula al voltant de les entitats [...]. Per a elles, la Festa Major és un aparador que els permet lluir i mostrar la feina que fan durant la resta de l’any. Una feina lligada directament a preservar les nostres tradicions i la nostra identitat com a ciutat”, ha manifestat Martínez.

Bon exemple d’aquesta tasca imprescindible de les entitats és la ballada de l’Esbart Dansaire de Rubí, que enguany tindrà lloc el dissabte 29 de juny a les 22.30 h a l’amfiteatre del parc del Castell i que commemorarà el 50è aniversari de l’estrena de la coreografia del Ball de Gitanes, creada per l’Albert Sans.

No serà l’única efemèride que tindrà protagonisme durant aquesta Festa Major, ja que també se celebraran els 40 anys de l’inici de les emissions de Ràdio Rubí. Aquest aniversari es traduirà en una edició molt especial del festival Rubisound, que reunirà tres bandes que són passat, present i futur de l’escena musical rubinenca: La Señora de González, Che Sudaka i Pep’s Show Boys.

Al marge d’aquests moments d’especial interès, la Festa Major 2019 manté tots aquells aspectes que han donat bon resultat en edicions anteriors, i consolida les novetats introduïdes durant el mandat. És el cas del Holi Dolly Rubí Festival, que tindrà lloc el divendres 28 de juny a l’Escardívol; del Cicle de Circ i Dansa Contemporània del Celler, amb la participació de companyies de renom vingudes d’arreu del món; del Correaigua de l’entitat Les Anades d’Olla, que es farà el diumenge 30 de juny; o del seguici de lluïment que des fa dos anys dona inici a la festa. En aquest apartat, l’alcaldessa també ha destacat l’Espai Jove de Salvador Allende, on es concentraran les activitats organitzades per Rubí Jove i les entitats juvenils i de cooperació. Tal com ha destacat, “són propostes que tenen com a nexe comú el compromís social, com ara la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI+, que serà un cop més una crida a la diversitat i la tolerància”.

En aquest presentació de la Festa Major, Martínez també ha volgut posar l’accent en la rellevància que hi tenen les activitats adreçades als més petits. I és que la programació inclou al voltant d’una cinquantena de propostes familiars, moltes de les quals tindran lloc  a la Rambla del Ferrocarril.

Un RRandom ple de talent
El Rubí Random Music Festival sumarà aquest any la seva quarta edició. L’esdeveniment manté la seva vinculació amb la Festa Major però es consolida com una proposta amb identitat pròpia, gràcies a una programació molt ambiciosa que abasta del 22 al 30 de juny. L’alcaldessa en funcions han desvetllat aquest dimecres els últims artistes que quedaven per completar el cartell del festival: Paco Candela (24 de juny, Teatre Municipal La Sala), Estrella Morente (28 de juny, amfiteatre del parc del Castell), Sweet California (28 de juny, Escardívol), LOS40 on Tour (28 de juny, Escardívol), Tequila (29 de juny, Escardívol) i DeMarco Flamenco (30 de juny, amfiteatre del parc del Castell).

Aquests noms acaben de configurar un elenc de més d’una trentena d’artistes, entre els quals destaquen Los Zigarros, Marwan, Suu, Buhos, Judit Neddermann & Dolo Beltrán, Ladilla Rusa o La Unión, així com un gran nombre de bandes locals.

Com sempre, el gruix dels concerts del festival seran d’accés gratuït i només caldrà adquirir entrada per als recitals programats al Teatre Municipal La Sala i a l’amfiteatre del parc del Castell. Les localitats ja estan a la venda a través del web de Ticketea.

El festival manté el seu caràcter eclèctic, hi ha moltes i diferents músiques a dins, amb més d’una trentena d’artistes que donen cos al cartell”, ha conclòs el regidor de Cultura en funcions, Moisés Rodríguez.

Carles Castillejo, pregoner
Aquest dimecres també s’ha donat a conèixer que el pregó de la Festa Major d’aquest any anirà a càrrec de l’atleta rubinenc Carles Castillejo, en reconeixement a la seva trajectòria d’èxit. Com ha dit Martínez, “feia temps que teníem ganes que pogués participar-hi. Ell està encantat i serà un plaer tenir-lo al balcó de l’Ajuntament”.

El pregó de l’esportista local encetarà una celebració que enguany es presenta amb el cartell titulat Molts motius per celebrar, guanyador del tradicional concurs organitzat per l’Ajuntament. La imatge, que mostra diferents motius relacionats amb la cultura popular i tradicional, és obra de Mireia Oltra, una jove rubinenca de 27 anys aficionada a l’art. Amb el seu disseny, l’autora va voler retre homenatge a les entitats locals i reconèixer la seva implicació intensa en la Festa Major.

Aquest any s’han presentat al concurs tretze cartells, dels quals se’n podran veure exposats una dotzena al Punt d’informació de Festa Major. Un servei que, per segon any consecutiu, estarà ubicat a l’Espai Tremuja del Celler.

Una Festa Major per a tothom
Un any més, la Festa Major de Rubí s’ha programat pensant en tots els col·lectius. Per aquest motiu, tornarà a haver-hi espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda tant a l’Escardívol com a l’amfiteatre del parc del Castell i el Teatre Municipal La Sala.

A més, es donarà continuïtat a la lluita contra les violències masclistes amb la instal·lació d’un punt d’informació a l’Escardívol els dies 27, 28 i 29 de juny a partir de les 23 h i fins a la finalització de les activitats, on s’atendrà i es donarà suport a totes aquelles persones que ho necessitin.

També hi haurà un dispositiu especial de seguretat i protecció civil, que es reforçarà amb iniciatives com les polseres identificatives per a infants, disponibles gratuïtament a partir del 25 de juny al Punt d’Informació de la Festa Major.

Pel que fa a la mobilitat, un any més s’ha optat per facilitar el servei de transport públic durant la nit i matinada. Així, Rubí Bus ampliarà el funcionament de les línies 1, 2, 3, 4, 5 i 7 a partir de les 22 h.