Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí és finalista a la Copa España Creativa amb el projecte COLOR El proper 12 de novembre, l’Asociación España Creativa Innovación en Red resoldrà quin és el projecte urbà o territorial més creatiu i innovador de l’any a Espanya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí és finalista a la Copa España Creativa amb el projecte COLOR

El proper 12 de novembre, l’Asociación España Creativa Innovación en Red resoldrà quin és el projecte urbà o territorial més creatiu i innovador de l’any a Espanya

Una de les intervencions artístiques incloses al projecte COLOR (foto: Ajuntament de Rubí – Xavi Olmos).
Una de les intervencions artístiques incloses al projecte COLOR (foto: Ajuntament de Rubí – Xavi Olmos)

La iniciativa COLOR de l’Ajuntament de Rubí és finalista a la Copa España Creativa, que atorga l’Asociación España Creativa Innovación en Red al projecte urbà o territorial més creatiu i innovador de l’any a Espanya. El guanyador d’aquest reconeixement es donarà a conèixer el proper 12 de novembre com a tancament de la vuitena edició del Fòrum Lugo 2022, un espai de participació on es comparteixen cada any experiències que afavoreixen el desenvolupament i consolidació d’una xarxa de ciutats i territoris creatius a l’estat.

La convocatòria de la Copa España Creativa s’ha obert a 8.100 ajuntaments, 19 autonomies (incloses Ceuta i Melilla), a més de 47 diputacions, territoris insulars i altres demarcacions territorials jurídicament constituïdes. Per optar-hi, calia que els projectes presentats abastessin almenys dues àrees diferents (urbanisme, medi ambient, transport, energies renovables, salut, tecnologia, salut, esports, educació...) i era requisit indispensable que la cultura i la innovació fossin part dels mateixos.

Rubí hi ha optat amb COLOR, un projecte de ciutat, transversal i compartit, que es va iniciar a mitjan 2020 amb la voluntat d’aprofundir en la identitat rubinenca i en les seves singularitats. Des del naixement d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament ha impulsat diverses accions: intervencions a l'espai urbà encarades a embellir-lo però també a fer-lo més amable per als vianants, experiències d'aprenentatge i col·laboració en iniciatives i xarxes supramunicipals, i projectes engrescadors al voltant de l'expressió artística del color. Moltes d’aquestes accions s’han impulsat de manera transversal, amb la participació de diversos serveis municipals i també d’artistes i entitats locals, cosa que ha permès impregnar de COLOR moltes de les coses que succeeixen al municipi.

El jurat de la Copa España Creativa ha triat el projecte de l’Ajuntament Rubí com un dels 18 finalistes. COLOR s’emmarca en la modalitat A de municipis de més 50.000 habitants, on figuren altres quatre iniciatives presentades pels consistoris de Saragossa, Oviedo, Talavera de la Reina i Ferrol. L’elecció del projecte guanyador i dels cinc accèssits serà el resultat d’una votació popular en línia que representarà un 30% de la puntuació final i de la valoració d’un jurat d’experts que suposarà el 70% restant.

Tots els projectes finalistes es presentaran públicament en el marc del Fòrum Lugo 2022, entre el 10 i el 12 de novembre. En el cas de Rubí, l’exposició serà el dia 11 i anirà a càrrec de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

La primera edil ha celebrat la selecció del projecte rubinenc: “COLOR va néixer amb la voluntat d’expressar la diversitat i la creativitat que identifiquen la nostra ciutat. Partint de la nostra història i de les característiques essencials de Rubí, COLOR es plantejava com un element de cohesió del municipi però també de projecció cap a l’exterior. Crec que reconeixements com el que ens ha fet el jurat de la Copa España Creativa validen la nostra aposta i ens animen a seguir-hi treballant”. Davant la possibilitat que la iniciativa local pugui fer-se amb el premi, Ana María Martínez Martínez ha encoratjat els rubinencs i rubinenques a donar-hi suport en el moment que s’obri la votació en línia: “El suport popular té molt pes en la resolució del concurs i ens faria molta il·lusió que el projecte tingués uns bons resultats gràcies a la participació dels nostres veïns i veïnes”.

La ciutat que resulti guanyadora a la Copa España Creativa es convertirà en la propera seu del Fòrum de Ciutats i Territoris Creatius el 2023.

Objectius de Desenvolupament sostenible