Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es compromet amb un model de concertació públic i privat que defineixi les polítiques econòmiques 32 agents dels àmbits del territori, l’empresa i el coneixement han signat l’acord de desplegament de les línies estratègiques de la Taula de la Competitivitat Industrial https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es compromet amb un model de concertació públic i privat que defineixi les polítiques econòmiques

32 agents dels àmbits del territori, l’empresa i el coneixement han signat l’acord de desplegament de les línies estratègiques de la Taula de la Competitivitat Industrial

La signatura ha tingut lloc a la Masia Can Serra (Foto:Ajuntament/Lali Puig).
La signatura ha tingut lloc a la Masia Can Serra (Foto:Ajuntament/Lali Puig)

Partits polítics, Diputació de Barcelona, Consell Comarcal del Vallès Occidenatl (CVOC), sindicats, patronals, universitats, centres de recerca, col·legis professionals, associacions empresarials i empreses han signat aquest divendres l’acord de funcionament i desplegament de les línies estratègiques de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR). Aquest òrgan, que es va crear al novembre de 2017, estableix un espai de concertació i corresponsabilitat pioner on els agents d’interès dels àmbits de territori, empresa i coneixement treballen conjuntament en la definició i implantació de les polítiques de proximitat per al desenvolupament econòmic local. El document estableix les bases d’aquest nou model de funcionament i governança per a la competitivitat industrial i la qualitat de vida de Rubí, en detalla els drets i deures de les organitzacions que en formen part així com defineix el seu Pla Estratègic.

Les línies estratègiques de la TCIR tenen a veure amb la promoció de la formació en noves professions d'acord amb les necessitats actuals i futures de l’empresariat. També apunten cap al desplegament de propostes de solució amb la finalitat d’impulsar la innovació i la sostenibilitat a l’administració local, als polígons d’activitat econòmica i a la indústria. Treballa per a la promoció de la mobilitat sostenible de mercaderies i persones, a través del canvi d'hàbits i anticipar la ciutat a l'adaptació a la nova normativa europea de transport terrestre. La millora, simplificació i digitalització dels processos interns de l’Ajuntament de Rubí, amb la finalitat d’oferir un servei d’alt valor afegit i promoure el coneixement i la col·laboració entre les organitzacions integrants de la TCIR és una altra de les línies de treball.

La TCIR recull les idees de concertació i corresponsabilitat que ja s’havien definit a través de l’Acord pel Desenvolupament Econòmic Social (ADES), el 2009, i més recentment el Pla Director de Polígons. “L’estratègia de Rubí ha passat sempre per la concertació i la responsabilitat compartida entre els agents públics i privats. Fins i tot quan en ningú en aquest país ho feia.  La TCIR és el resultat de l’evolució d’aquesta manera d’entendre les polítiques econòmiques i, a més, hi ha sabut sumar l’aposta per una visió supramunicipal de la indústria fonamentada en la cooperació” ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez. D'altra banda, Martínez ha lloat la feina feta fins ara amb els diferents agents: “sempre hem trobat en vosaltres complicitat, valentia, implicació i estima per la ciutat que compartim. A tots i totes moltes gràcies per la feina que ja hem fet i per tota la que farem en el futur”.

Les persones signants de l’acord són: Jordi Parera (Top Cable), Marc Ordeix (Germans Boada), Ignacio Martín (Fábrica Electrotécnica Josa, S.A.U.), Sabrina Balada (DSV Road Spain, S.A.U.), Martí García (Campos Estela), Anna Torredeflot (Vak Kimsa i Associació d’Empreses del Polígon d’Activitat Econòmica Molí de la Bastida), Jordi Arch (Associació de Propietaris i Industrials del Polígon La Llana), Dionís Rovira (Associació Cova Solera, Associació Empresarial P.A.E. Can Jardí, Entidad Urbanística de Conservación del Polígono Industrial Can Rosés, Entitat Urbanística de Conservació Can Pi de Vilaroc 1 i Entitat Urbanística de Conservació del Pla Parcial Q, Subsector Q3), Francesc Figueras (Associació d’Enginyers Industrials del Vallès), Miguel Turné (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya), Xavier López (Fundació Eurecat), Javier Lafuente (Parc de Recerca UAB), Margarita Arboix (Universitat Autònoma de Barcelona), Francesc Torres (Universitat Politècnica de Catalunya), Manuel Jiménez (Fòrum Empresarial Cecot Rubí), Marià Galí (Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa), José Luis Fernández (UGT Vallès Occidental), Enrique Rodríguez (Unió Intercomarcal CCOO Vallès Occidental i Catalunya Central), Joan Carles Paredes (Consell Comarcal del Vallès Occidental), Rosabel Hernández (Servei de Teixit Productiu Diputació de Barcelona), Antoni Garcia (grup municipal VR),  Ànnia García (grup municipal ICV), Jordi Muntan (grup municipal AUP), José Abadías (grup municipal C’s),  Xavier Corbera (grup municipal ERC),  Rafael Güeto Ortiz (grup municipal PSC) i Ana Mª Martínez (alcaldessa de Rubí).