Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es compromet a promoure la participació plena i efectiva de les dones en tots els nivells de decisió Així conclou el text del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones que s’ha fet públic aquest 8 de març https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es compromet a promoure la participació plena i efectiva de les dones en tots els nivells de decisió

Així conclou el text del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones que s’ha fet públic aquest 8 de març

Les dones que han llegit el manifest amb l’alcaldessa, la regidora d’Igualtat i la segona tinenta d’alcaldia (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les dones que han llegit el manifest amb l’alcaldessa, la regidora d’Igualtat i la segona tinenta d’alcaldia (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones d’aquest 8 de març ha reivindicat la igualtat real entre homes i dones posant l’accent en el fet que la COVID-19 ha aprofundit la discriminació de gènere que pateixen les dones. “A tot el món, les dones s'enfronten a un augment de les violències masclistes, de les tasques de cures no remunerades, de la bretxa salarial i digital, de la desocupació, de la pobresa, entre tantes altres discriminacions, i a un retrocés en drets socials, econòmics i polítics”, diu el text de la Diputació de Barcelona. La lectura del manifest, que s’ha enregistrat a la sala de premsa de l’Ajuntament de Rubí a causa de la pluja, ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i sis dones de cinc entitats de la ciutat: Tina Pinillo Moya del club de lectura Veus de Dona; Alicia Rejón Molero del Grup d’Ajuda Mútua de Rubí, Aissatu Konte i Pascali Ndongfack del grup de dones senegaleses, Helena del Campo Sota de la Font del Ferro i MªJosé Rodríguez del grup de costura Dones Cosidores de El Pinar.

A través del manifest, Rubi reitera el compromís amb l’equitat de gènere com a dret humà fonamental i ha manifestat el compromís de “seguir treballant per posar fi a qualsevol forma de discriminació contra les dones, incloure la perspectiva de gènere a totes les polítiques públiques, també les que donen resposta a l’impacte de la COVID-19 i promoure la participació plena i efectiva de les dones en tots els nivells de decisió en la vida política, econòmica, social i cultural”.

L’acte ha comptat amb la presència de diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de Rubí  i la ciutadania el pot seguir a través de les xarxes socials municipals.

Les dones sostenim el món

Els actes al voltant del 8 de març continuen aquest dimarts amb la proposta ‘Dones i discapacitat’ a través de la qual es vol reflexionar sobre com la diversitat funcional agreuja la discriminació de les dones que la pateixen. L’acte es desenvoluparà en línia aquest dimarts 9 de març a les 17.30 h amb el testimoni de l’Associació Amanixer de dones amb discapacitat. Per assistir-hi, cal fer una inscripció prèvia a igualtat@ajrubi.cat.

Durant tot el mes de març, l’Ajuntament de Rubí promou la reivindicació del Dia Internacional de les Dones amb una programació transversal que porta el lema ‘Les dones sostenim el món’.  A través d’aquesta idea es vol reconèixer i fer valer les feines les dones de tot el món per sostenir la vida, especialment aquelles que tenen a veure amb la cura de les persones. La programació es pot consultar al web municipal.