Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí dóna la benvinguda al Nadal amb una gran festa de ciutat amb els nens i nenes com a protagonistes L’encesa de llums coincideix amb la 4a Nit Oberta quan els comerços estrenen decoració i obren fins tard https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí dóna la benvinguda al Nadal amb una gran festa de ciutat amb els nens i nenes com a protagonistes

L’encesa de llums coincideix amb la 4a Nit Oberta quan els comerços estrenen decoració i obren fins tard

L’acte d’encesa de llums ha comptat amb l’espectacle del Carilló de Nadal de la companyia La Tal per segon any consecutiu (Foto: Localpres).
L’acte d’encesa de llums ha comptat amb l’espectacle del Carilló de Nadal de la companyia La Tal per segon any consecutiu (Foto: Localpres)

L’encesa de llums i l’ espectacle amb El Carilló han donat el tret de sortida a les festes del Nadal a Rubí. La Plaça Aguilera ha acollit més 500 persones que no s’han volgut perdre la màgia de l’espectacle de la companyia La Tal, adreçat sobretot als més petits de la ciutat. Aquest any, a més, la tradicional encesa de l’enllumenat també ha comptat amb la presència de la presidenta d’UNICEF Comitè Catalunya, Anna Folch, que ha acompanyat a l’alcaldessa Ana María Martínez i membres del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí durant el moment emblemàtic de pitjar el botó que ha encès les llums de tota la ciutat.

L’acte ha estat marcat pel reconeixement de Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància i s’ha descobert una placa a la façana de l’Ajuntament que acredita aquesta distinció. “Ens han reconegut com a ciutat amiga de la infància i això ens fa sentir encara més corresponables de la necessitat de vetllar i millorar pels drets dels infants. Per això ha estat una encesa de llums encara més especial que la de l’any passat”, ha expressat l’alcaldessa, que ha explicat que aquest any, de la mateixa manera que l’any anterior han volgut que fos una “jornada participativa i que tots els nens i nenes sentissin que encenien l’enllumenat”.

Per la seva banda, la presidenta d’UNICEF Comitè Catalunya, que ha signat el llibre d’honor de la ciutat i ha estar rebuda també pel Consell d’Infants de Rubí, ha felicitat al municipi però sobretot a l’alcaldessa “per prendre la decisió de tenir en compte els nens i les nenes i fer que contribueixin a construir el present i el futur de la ciutat”. “Els nens i nenes tenen dret a expressar les seves opinions i a que siguin escoltades pels adults, a créixer protegits contra la violència i els abusos però perquè tots els seus drets siguin efectius el paper dels ajuntaments com el de Rubí és clau”, ha assegurat Folch durant la seva intervenció.

El programa de Ciutats Amigues de la infància és una eina per promoure els drets dels infants des de l’àmbit local per millorar el seu benestar. La distinció, ha explicat Folch, s’atorga a aquelles ciutats que posen als infants en el centre de les seves polítiques, que tenen Consells on hi participen i que tenen en compte als nens i nenes i adolescents a l’hora d’impulsar les polítiques públiques. Amb la concessió d’aquest reconeixement, la ciutat passa a formar part d’una xarxa de 170 municipis compromesos en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels nens i nenes de tot l’estat.

Nit Oberta

Després dels parlaments, el Tió dels comerciants ha arribat a la Plaça Aguilera i s’ha emportat els nens i nenes i als seus familiars cap a la Plaça Catalunya, on ha tingut lloc l’habitual xocolatada popular, que ha donat el tret de sortida a la 4a edició de La Nit Oberta de Rubí.

Durant aquesta nit, els comerciants de la ciutat també estrenen la decoració dels aparadors de les botigues, que estaran obertes fins les 22 h. “Hem decidit que la ciutat havia de celebrar amb totes les forces l’inici de la campanya de Nadal”, ha indicat l’alcaldessa, que ha estat acompanyada pel president de la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí, Miquel Ortuño. “Per nosaltres és molt important impulsar activitats i accions que dinamitzin el comerç local perquè és el motor de la ciutat perquè d’aquesta manera treballem perquè els veïns i veïnes es quedin a Rubí i no marxin a fer les compres fora de la ciutat”, ha afegit Martínez.

En la mateixa línia s’ha expressat Ortuño, que ha mostrat la satisfacció dels comerciants perquè “encetem la Nit Oberta amb la campanya més important de l’any”. “Esperem que coneguin el comerç local i les jornades sempre van bé perquè dinamitzen el comerç de la ciutat”, ha subratllat el president de l’associació de comerciants que espera que la campanya d’aquest any “vagi molt bé”. “S’ha de tenir en compte que des de que es dinamitza la ciutat amb el tió, la pista de gel i l’augment d’activitats la gent es queda més aquí i participa més de Rubí”, ha conclòs.

“Esperem que tothom pugui gaudir en família i faci seva la ciutat”, ha dit l’alcaldessa que ha animat als rubinencs i rubinenques de gaudir de totes les activitats programades per les festes de Nadal. L’encesa de llums juntament amb l’obertura de la pista de gel a la plaça de la Nova Estació ha estat el primer de les més de cent propostes per a tota la família que ha programat l’Ajuntament en col·laboració amb els comerços de la ciutat per tal que els rubinencs i rubinenques gaudeixin de les festes.

El comerç també serà protagonista de la programació de Nadal amb activitats com la Fira de Reis (del 2 al 5 de gener a la plaça de Catalunya), el Tió gegant dels comerciants o el Trenet dels comerciants, que tornarà a circular per Rubí a partir d’aquest divendres. A més, es reeditarà la campanya de promoció del comerç local Rubí, on visc, on compro, protagonitzada en aquesta ocasió per un carter reial, i s’estrenarà la iniciativa Quin és el teu somni?

Imatges relacionades

Nit Oberta (Localpres)
Nit Oberta (Localpres)
Nit Oberta (Localpres)
Nit Oberta (Localpres)
Nit Oberta (Localpres)
Nit Oberta (Localpres)
Encesa de llums
Encesa de llums
Rubí, Ciutat Amiga de la Infància
Rubí, Ciutat Amiga de la Infància
Rubí, Ciutat Amiga de la Infància
Rubí, Ciutat Amiga de la Infància