Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí dona inici a les festes nadalenques amb l’encesa de l’enllumenat Centenars de persones s’han reunit aquest dissabte a la plaça de Pere Aguilera per assistir a l’espectacle “Colors de Nadal”, que ha convertit la façana de l’Ajuntament en una màgica fàbrica de caramels https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí dona inici a les festes nadalenques amb l’encesa de l’enllumenat

Centenars de persones s’han reunit aquest dissabte a la plaça de Pere Aguilera per assistir a l’espectacle “Colors de Nadal”, que ha convertit la façana de l’Ajuntament en una màgica fàbrica de caramels

L'enllumenat s'ha encès amb la participació de l'alcaldessa i els infants (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'enllumenat s'ha encès amb la participació de l'alcaldessa i els infants (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’encesa de l’enllumenat de tota la ciutat ha obert, aquest dissabte, la programació nadalenca. Durant les properes setmanes, gairebé 300 activitats organitzades per l’Ajuntament, les entitats i els comerços locals convidaran la ciutadania a sortir al carrer i descobrir els colors del Nadal.

Els llums s’han activat un cop més des de la plaça de Pere Aguilera, sota l’atenta mirada de centenars de persones que no s’han volgut perdre aquest moment màgic de les festes. L’espectacle Colors de Nadal ha transformat la façana de l’Ajuntament en una gran fàbrica de caramels per mitjà de projeccions i de sorprenents personatges que han anat apareixent a les finestres de l’edifici. La proposta, que es repetirà en diferents formats totes les tardes fins al 30 de desembre, ha mostrat al públic quins són els ingredients especials dels caramels i com és el seu procés de creació.

A continuació, s’ha iniciat el compte enrere per a l’encesa de l’enllumenat, que ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i d’una representació del Consell de la Infància de Rubí.

Amb tota la ciutat ja il·luminada, ha fet aparició el Tió Gegant dels Comerciants, que ha encapçalat una petita cercavila fins a la plaça de Catalunya.

L’alcaldessa ha destacat que la programació festiva que arrenca aquest divendres és molt il·lusionant i amb un marcat caràcter familiar: “Recuperem tradicions molt estimades, com el campament del Mag Rubisenc o la cavalcada de Reis, i alhora sumem propostes tan engrescadores com l’espectacle diari a la plaça de l’Ajuntament. La infància n’és la gran protagonista, més que mai, i ens agradaria que les famílies ho visquessin així, que descobrissin la gran quantitat d’activitats que s’han preparat per a elles i que sortissin al carrer per gaudir-ne al màxim”.

     

Carrers plens de color

Els carrers de Rubí ofereixen un aspecte diferent durant aquestes festes. Els llums aeris s’han renovat i han adoptat una estètica més tradicional, de la mateixa manera que ho ha fet l’arbre de la plaça de l’Ajuntament; s’han col·locat dos nous portals amb photocall a les places del Doctor Guardiet i de l’Onze de Setembre; i s’ha ampliat el nombre d’instal·lacions lumíniques a peu de carrer. Tot plegat amb l’objectiu de donar resposta a la demanda de dinamització del teixit comercial.

Malgrat l’increment d’elements decoratius, el seu consum serà força inferior gràcies a una reducció del 14,4% de les hores d’encesa.

La ciutat lluirà aquests dies gràcies a l’ornamentació nadalenca però també a la gran diversitat d’activitats programades. La gran novetat d’aquest any, Colors de Nadal, es podrà gaudir a diari però hi hi haurà diferents variacions en funció del calendari: hi haurà dies en què s’oferirà l’espectacle teatralitzat de la fàbrica de caramels estrenat aquest divendres, que en algunes ocasions anirà acompanyat d’un taller de manualitats previ; i altres, tindrà lloc un espectacle de llums i música sobre la façana de l’Ajuntament, que en determinades dates comptarà amb la participació de les entitats locals.

Aquest espectacle generarà un fil conductor fins a finals d’any, per després enllaçar amb l’altre moment àlgid de les festes de Nadal: l’arribada del Reis d’Orient. Aquesta es començarà a preparar els dies 28, 29 i 30 de desembre amb una altra novetat d’aquest any: l’Oficina de Correus Reial, que s’ubicarà a la planta baixa de l’Ajuntament tres hores cada tarda per rebre les cartes dels infants i assegurar que arriben a Ses Majestats.

La resta de la programació dona continuïtat als grans èxits d’anys anteriors: la Fira de Nadal i l’espai d’activitats familiars El Racó de les Il·lusions, del 9 al 24 de desembre a la plaça de la Nova Estació; la Carpa de Nadal, del 9 al 29 de desembre a la plaça del Doctor Guardiet; el Tió Gegant dels Comerciants, del 9 al 24 de desembre; i el Trenet dels Comerciants, del 2 de desembre al 4 de gener.

A més, es recupera la festa de Cap d’Any, que enguany se celebrarà a la plaça del Doctor Guardiet, i es reediten les grans activitats tradicionals de les entitats locals.

La programació de Nadal i Reis es pot consultar a www.rubi.cat/nadal.

Objectius de Desenvolupament sostenible