Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí dóna el tret de sortida a la Setmana de la Gent Gran amb una exposició de treballs artístics Durant la presentació de la mostra, l’alcaldessa ha refermat la necessitat de promoure la participació de les persones grans a tots els àmbits de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí dóna el tret de sortida a la Setmana de la Gent Gran amb una exposició de treballs artístics

Durant la presentació de la mostra, l’alcaldessa ha refermat la necessitat de promoure la participació de les persones grans a tots els àmbits de la ciutat

L’alcaldessa i els regidors de Serveis a les Persones i de Cultura han visitat l’exposició (foto: Localpres).
L’alcaldessa i els regidors de Serveis a les Persones i de Cultura han visitat l’exposició (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, han assistit aquest divendres a la inauguració de l’exposició L’art és poder, que reuneix a l’Ateneu Municipal algunes de les creacions artístiques dels membres de l’Associació de Gent Gran de Rubí i el seu Entorn, el Casal de Gent Gran Primer de Maig, la Residència Rubí i l’Associació de Veïns de Can Fatjó. La mostra forma part de la vintena d’activitats programades en el marc de la Setmana de la Gent Gran, que organitza l’Ajuntament coincidint amb la commemoració, el proper 1 d’octubre, del Dia Internacional dedicat a aquest col·lectiu.

Durant l’acte, l’alcaldessa ha desitjat que aquesta Setmana de la Gent Gran “sigui la primera de moltes” i ha reivindicat el paper protagonista de la tercera edat: “A la nostra ciutat tenim gent gran activa, participativa, i tenim un Consell Consultiu de la Gent Gran que enguany fa 20 anys i que fa molts temps que treballa perquè la visió de la gent gran a la ciutat la tinguem en compte tant l’Ajuntament com la resta de la ciutadania. Si aquesta sensibilitat la consolidem en una setmana d’activitats, al final fem que el mateix col·lectiu pugui mostrar tot allò que suposa ser gent gran, que és molt més que un àmbit d’edat”.

Després de la inauguració de la mostra, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha presentat als assistents el Programa d’Intercanvi Intergeneracional de l’Ajuntament, que promou el coneixement i enriquiment mutu entre la gent gran, els infants i els joves del municipi. Amb la voluntat de donar un nou impuls a aquest projecte, la responsable municipal ha encoratjat el públic a apuntar-s’hi i aprofitar el seu “gran potencial”.

Una setmana d’activitats
La Setmana de la Gent Gran s’ha iniciat aquest divendres al matí amb una visita guiada a l’exposició Rubí. L’evolució d’un poble del Museu Municipal Castell (MMUC) que ha comptat amb l’assistència d’una desena de persones.

Les activitats culturals són una part destacada de la programació, amb propostes com una exhibició de balls i cants a càrrec del Casal de la Gent Gran Primer de Maig i l’Associació de Gent Gran de Rubí i el seu Entorn (dilluns a les 17 h), l’espectacle teatral Historias que nunca pudimos contar al Teatre Municipal La Sala (dimecres a les 18 h) o una Hora del contacontes intergeneracional a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (dijous a les 18 h).

Durant aquests dies, també es podrà gaudir d’activitats divulgatives com la xerrada Prevenció de caigudes i accidents a la llar a càrrec de Creu Roja (dimarts a les 10 h), un taller de risoteràpia (dimarts a les 17.30 h), una xerrada sobre shiatsu (dijous a les 19 h) o un taller de cerques a Google vinculat a l’exposició Immersos en les dades del Celler (dissabte 1 d’octubre a les 18 h).

En el marc de la Setmana de la Gent Gran, també es promourà l’activitat física. Un torneig de petanca (dilluns a les 11 h) i una masterclass de gimnàstica al parc de La Serreta (dimecres a les 10 h) són les propostes pensades per promoure els hàbits saludables entre la tercera edat.

Una de les activitats més especials dins d’aquesta commemoració, però, serà la celebració, el 30 de setembre, del Plenari i el 20è aniversari del Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí. A banda de l’habitual repàs de la tasca realitzada durant el darrer any, els consellers i conselleres faran balanç de la seva experiència com a membres d’aquest òrgan i rebran un reconeixement de mans de l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Imatges relacionades

La sala noble de l'Ateneu s'ha omplert amb motiu de la inauguració de l'exposició (foto: Localpres)
La sala noble de l'Ateneu s'ha omplert amb motiu de la inauguració de l'exposició (foto: Localpres)