Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí disposa de 263 locals comercials buits, segons el cens elaborat per l’Ajuntament El Consistori ha posat en marxa un projecte per detectar els espais buits i estimular-hi l’activitat emprenedora https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí disposa de 263 locals comercials buits, segons el cens elaborat per l’Ajuntament

El Consistori ha posat en marxa un projecte per detectar els espais buits i estimular-hi l’activitat emprenedora

El regidor Jaume Buscallà.
El regidor Jaume Buscallà

El regidor de Comerç, Jaume Buscallà, ha presentat aquest dimarts els primers resultats del projecte per elaborar un cens de locals comercials buits a la ciutat i fomentar-hi l’activitat emprenedora. Segons les dades obtingudes pel Consistori, Rubí compta actualment amb 263 espais disponibles i un total de 1.641 activitats comercials.

Els locals i les activitats detectades ja es poden consultar a l’apartat de Comerç del web municipal, on apareixen localitzats sobre el mapa de la ciutat. Els espais buits es poden cercar de forma directa, clicant a les diferents zones del plànol, però també en funció de la seva superfície, de si són de compra o lloguer, o de l’adreça. Pel que fa a les activitats comercials, es poden consultar igualment sobre el mapa però també ordenades per llistats, segons el sector al qual pertanyen.

Un cop enllestida aquesta feina, el Servei de Comerç ha iniciat la següent fase del projecte, consistent en l’anàlisi del tipus de comerç o servei més idoni per a cadascun dels espais identificats. Durant aquest procés, també està previst treballar en altres aspectes útils per als emprenedors, com ara la inversió inicial necessària per posar-hi en marxa un negoci o el volum mínim de facturació desitjable perquè aquest sigui rendible. Tot i que el cens de locals buits abasta tota la ciutat, l’estudi d’idoneïtat es limitarà a la zona comercial del Centre, on es concentren la majoria d’espais disponibles.

En els propers mesos, el projecte del Servei de Comerç també contempla la programació d’una càpsula formativa per a emprenedors sota el títol d’El millor emplaçament per al meu negoci, així com visites guiades als locals disponibles orientades a donar a conèixer les seves característiques i posar en contacte els propietaris o les immobiliàries amb els emprenedors interessats a obrir un comerç.

A la presentació d’aquestes accions, Buscallà ha declarat que “l’objectiu final d’aquest projecte no és que comenci una activitat, sinó que comenci i continuï amb èxit”. En aquest sentit, el regidor ha manifestat el seu desig que “qualsevol emprenedor sàpiga que pot acudir al Servei de Comerç i que l’acompanyarem en tot el procés”.

Recursos per als emprenedors
Coincidint amb l’elaboració d’aquest cens de locals disponibles, l’Ajuntament ha publicat en format digital la guia pràctica Com obrir un comerç a Rubí, on s’informa de manera molt clara sobre els tràmits necessaris per posar en marxa un negoci, així com dels serveis d’assessorament i suport disponibles.

Els emprenedors interessats a obrir un comerç també poden accedir a través del web municipal i de la pàgina del Servei de Comerç al portal Franquícies.cat, on trobaran informació sobre les franquícies interessades a implantar-se a Rubí. Relacionat amb això, està previst que al mes d’octubre tingui lloc una jornada per posar en contacte franquiciadors i emprenedors.

Premis a les millors iniciatives comercials
L’Ajuntament obrirà a finals del mes de maig una nova convocatòria dels Premis a les millors iniciatives comercials, que reconeixeran amb 5.000 euros els dos millors projectes implantats aquest 2015.

L’objectiu dels ajuts és afavorir l’obertura de nous establiments, de manera especial en locals buits, amb activitats atractives que aportin un valor afegit a l’oferta comercial actual i que serveixin per dinamitzar les diferents zones comercials de la ciutat.

Un cop s’obri la convocatòria, les sol·licituds per optar als ajuts es podran presentar fins al 25 de setembre. Els guanyadors seran triats per un jurat expert d’acord amb els criteris de valoració establerts a les bases. Entre d’altres, els comerços guanyadors hauran de ser originals pel seu producte, pel públic objectiu i per la fórmula de venda, i contribuir a la dinamització comercial del seu entorn.

L’any passat, els comerços premiats amb aquests ajuts van ser Alba Xarcuteries i Elastic Rubí.

Imatges relacionades

Mapa dels locals disponibles
Mapa dels locals disponibles
Durant la roda de premsa de presentació del cens s'ha mostrat el funcionament de la cerca de locals
Durant la roda de premsa de presentació del cens s'ha mostrat el funcionament de la cerca de locals