Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí destina 6.000 d’euros del fons d’emergències a la campanya d’ajuda a Síria, Turquia i el Kurdistan Així s’ha acordat aquest dimecres en el marc d’una trobada del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí destina 6.000 d’euros del fons d’emergències a la campanya d’ajuda a Síria, Turquia i el Kurdistan

Així s’ha acordat aquest dimecres en el marc d’una trobada del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació

Un moment de la trobada del Consell d’aquest dimecres a l’Ateneu  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un moment de la trobada del Consell d’aquest dimecres a l’Ateneu (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional per al Desenvolupament s’ha reunit aquest dimecres per tractar, entre d'altres, la resposta municipal a la crisi derivada del terratrèmol del sis de febrer a Síria, Turquia i el Kurdistan. Durant la trobada, s’ha acordat una aportació municipal de 6.000 euros, corresponents a la meitat del pressupost de Cooperació per emergències, a la campanya d’ajuda a les persones damnificades del Fons Català de Cooperació.

La reunió ha comptat amb la presència d’Elena Montesinos Pujante, regidora de Cooperació; Robert Masalias Gómez, en representació del Grup Municipal d’ERC; Laura Arias, representant del Grup Municipal de Ciutadans i personal tècnic de l’Àrea d'Igualtat i Ciutadania. En nom de les entitats socials hi han assistit Harouma Camara de l’entitat ACSPROSC; Andreu Tixis, de l’entitat Enginyers sense Fronteres i Base A; Reme Gomez, de la Fundació Vicente Ferrer; Josep  Maria Pijuan, representant de l’entitat Rubí Solidari i Mariona Grau, representant del Grup Eirene.

El Consell ha constatat que la catàstrofe natural del 6 de febrer a Síria, Turquia i el Kurdistan se suma a una situació de conflicte armat que es perpetua en el temps i fa encara més greus les conseqüències per la població. La sessió també ha servit per reafirmar el compromís de l’Ajuntament de Rubí amb l’antimilitarisme i la cultura de la pau.

El Ple municipal d’aquest dijous farà oficial una declaració institucional en suport als damnificats per terratrèmol. El text també posa l’accent en el fet que la zona “pateix una situació humanitària greu per la situació de guerra, les sancions i internacionals imposades des de 2011, i la inestabilitat que des de fa anys pateixen les persones, que fugin d’aquesta situació s’havien desplaçat i estaven amuntegades a camps de refugiats, i que ara es veu agreujada per la dificultat del terratrèmol”. La declaració mostra el condol de la ciutat a la població afectada.

Donacions al Fons Català de Cooperació

Com en el cas de l’ajuda a Ucraïna, la majoria d'organitzacions internacionals diuen que la forma més efectiva de canalitzar l'ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny i desaconsellen els enviaments materials, ja que corren el risc de no respondre a les necessitats reals i provocar problemes logístics, econòmics i ambientals. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Rubí convida a la ciutadania que vulgui donar suport a les víctimes del terratrèmol a sumar-se a la campanya de recollida de donacions econòmiques que ha engegat el Fons Català de Cooperació. A l’ingrés s’ha de fer constar la paraula Campanya Campanya 3829 - Terratrèmol

  • Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

La recaptació es destinarà a organitzacions que donen respostes d'emergència i a entitats durant la fase de reconstrucció post-emergència.

Objectius de Desenvolupament sostenible