Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí dedica un memorial a les víctimes de la COVID-19 L’espai s’ha descobert aquest diumenge en un acte que ha servit per recordar els veïns i veïnes que no han pogut superar el virus i per agrair la tasca dels serveis essencials, especialment del sector sanitari https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí dedica un memorial a les víctimes de la COVID-19

L’espai s’ha descobert aquest diumenge en un acte que ha servit per recordar els veïns i veïnes que no han pogut superar el virus i per agrair la tasca dels serveis essencials, especialment del sector sanitari

L'alcaldessa i els representants dels serveis essencials, després del descobriment de la placa del memorial (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'alcaldessa i els representants dels serveis essencials, després del descobriment de la placa del memorial (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els 195 rubinencs i rubinenques que, segons dades de la Generalitat de Catalunya, no han pogut superar la COVID-19 ja tenen el seu memorial a l’entorn de l’amfiteatre del parc del Castell. L’espai de record s’ha descobert aquest diumenge en el marc d'un acte d’homenatge a les víctimes de la pandèmia a la ciutat.

La pandèmia ens ha tocat a tots d'una manera o d'una altra perquè hem emmalaltit, perquè hem perdut algú proper o senzillament perquè no hem pogut acompanyar en el seu dol a persones que han perdut éssers estimats. Avui, amb aquest acte, podem dir que Rubí recordarà per sempre els veïns i veïnes que ens han deixat”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

L’homenatge d'aquest diumenge ha inclòs la projecció d’un audiovisual i la lectura de dos textos poètics en record de les víctimes: La pandèmia, de la rubinenca Maribel Cardona Estelle, membre de l’Agrupació Rubinenca Cultural i Artística (ARCA), i La Espera, del poeta Joan Margarit.

L'acte també ha servit per agrair la tasca dels serveis essencials durant aquesta crisi, especialment dels i de les professionals de la sanitat. L’alcaldessa s’ha referit a “les persones que durant la pandèmia han treballat incansablement per cuidar-nos, per mantenir la ciutat en funcionament, per atendre la ciutadania en una situació d'emergència sanitària inèdita per tothom. Són treballadors i treballadores de serveis essencials: metgesses, infermers, bombers, personal de protecció civil, comerciants... rubinencs i rubinenques que no es van quedar a casa i que van continuar treballant pel bé comú, per tirar endavant la ciutat. En nom propi i de la ciutat que represento, un cop més, moltes gràcies”.

La màxima edil ha entregat un obsequi de la Font del Ferro a cinc rubinencs i rubinenques en representació de cinc col·lectius indispensables durant la pandèmia. Han rebut el reconeixement Oriol Sánchez Vidal, inspector en cap de la Policia Local, en nom dels cossos de seguretat; Edgar Carretero Estruch, cap de secció de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí, en representació de totes les persones que es van oferir com a voluntàries; Rosa María Jurado, directora del CAP Anton Borja, en nom del sector sanitari; Cristina Nacher Miquel, del Centro Médico Nacher, com a membre del teixit comercial i empresarial de la ciutat; i Gregorio Hernandez Teruel, cap de la Unitat de Brigada d’Obres de l’Ajuntament de Rubí, en nom dels serveis municipals.

Acompanyada de tots ells, l'alcaldessa ha descobert el memorial situat a l'entorn de l'amfiteatre. A continuació, s'ha fet una ofrena floral en nom de l'Ajuntament de Rubí i la ciutadania que així ho ha volgut també ha pogut deixar-hi clavells blancs com a mostra de condol i respecte.

L’acte ha comptat amb la participació dels músics de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, que han acompanyat l’esdeveniment amb diverses peces en directe.

Des de març de 2021, 9.796 veïns i veïns han patit una infecció per COVID-19, 195 dels quals no han pogut superar-la.

Imatges relacionades

Els grups municipals, després de l'ofrena (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Els grups municipals, després de l'ofrena (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Un moment de l'acte (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Un moment de l'acte (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
L'Escola Municipal de Música Pere Burés (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
L'Escola Municipal de Música Pere Burés (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
L'alcaldessa, durant el seu discurs (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
L'alcaldessa, durant el seu discurs (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
La ciutadania ha pogut participar de l'ofrena floral (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
La ciutadania ha pogut participar de l'ofrena floral (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
La placa del memorial (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
La placa del memorial (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)