Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí constata els beneficis empresarials de la contractació en modalitat d’FP Dual en una jornada professional La sessió s’ha desenvolupat a l’edifici Rubí Forma i ha comptat amb testimonis i experts d’aquesta modalitat de formació professional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí constata els beneficis empresarials de la contractació en modalitat d’FP Dual en una jornada professional

La sessió s’ha desenvolupat a l’edifici Rubí Forma i ha comptat amb testimonis i experts d’aquesta modalitat de formació professional

Un moment de la jornada (foto: Ajuntament de Rubí).
Un moment de la jornada (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí, a través del Consell de la Formació Professional de la ciutat, ha organitzat aquest dimecres una jornada professional per explicar a l’empresariat la metodologia, el procés i els beneficis de contractar a través de la modalitat d’FP DUAL. La jornada ha omplert l'auditori de l'edifici Rubí Forma amb una trentena de persones. Hi han assistit representants de 14 empreses locals, referents de centres educatius de la ciutat i personal tècnic d'altres administracions. Els i les assistents han participat activament  en el debat i han considerat la jornada molt profitosa.

La sessió ha comptat amb les intervencions de Tomàs Marín Sánchez, Tècnic Docent Unitat FCT Dual de la Direcció General de Formació Professional del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i Marta Masagué Arboler, responsable de Serveis d’Atenció i Suport als joves de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya. Després de les seves ponències inicials, s’han exposat els beneficis de la contractació en modalitat FP Dual a partir de l'experiència de l'Ajuntament de Rubí, com a bona pràctica. Així, la sessió ha constatat que l’FP DUAL dona resposta directa a les empreses que busquen talent que encaixi en les seves necessitats i dinàmiques de treball.

L'FP Dual és una modalitat de formació professional en la qual l'alumnat passa un part de la seva formació a l'empresa com aprenent. Així, aquesta modalitat esdevé motor d'ocupabilitat  ja que afavoreix el treball conjunt entre centres de treball i centres de formació professional i és la connexió perfecta entre la demanda de personal i les persones que busquen feina.

Objectius de Desenvolupament sostenible