Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí consolida la seva aposta per l’art urbà amb la segona edició del Full Colors Un total de 34 artistes participaran a la mostra de grafiti i art urbà, que tindrà lloc els dies 29 al 30 de setembre a la plaça de Josep Tarradellas https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí consolida la seva aposta per l’art urbà amb la segona edició del Full Colors

Un total de 34 artistes participaran a la mostra de grafiti i art urbà, que tindrà lloc els dies 29 al 30 de setembre a la plaça de Josep Tarradellas

L’alcaldessa i els regidors, amb els membres de Petados Crew.
L’alcaldessa i els regidors, amb els membres de Petados Crew

Els dies 29 i 30 de setembre, Rubí acollirà la segona mostra de grafiti i art urbà Full Colors, promoguda per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’entitat rubinenca Petados Crew. La plaça de Josep Tarradellas repetirà com a seu de l’activitat, que reunirà 34 grafiters i grafiteres vinguts d’arreu de l’estat, inclosos membres dels col·lectius locals Petados Crew i 382room.

La mostra Full Colors s’emmarca en el projecte Street Art, impulsat conjuntament pels serveis de Joventut i Cultura amb l’objectiu de canviar la fesomia de la ciutat mitjançant intervencions artístiques de qualitat a parets de titularitat municipal i/o privada. “Aquesta iniciativa acaba demostrant que la cultura i els joves han d’anar de la mà i que cada cop més han de ser protagonistes de les nostres ciutats”, ha manifestat l’alcaldessa, Ana María Martínez, que ha afegit que “no hi ha res millor que l’espai públic es pugui omplir d’aquest art efímer, acompanyant la vida de la ciutat”.

Al llarg de les dues jornades que durarà el Full Colors, els artistes participants pintaran un nou mural de temàtica lliure a la plaça de Josep Tarradellas. El grafiti es farà a sobre de l’anterior, en consonància amb el caràcter temporal d’aquesta disciplina, però també ocuparà noves parets fins ara buides.

A banda de seguir les evolucions dels artistes, les persones que s’apropin a la mostra també podran gaudir d’una completa programació d’activitats relacionades amb la cultura urbana, entre les quals destaca la segona edició de la Poetry Jam, una competició poètica que tindrà lloc el dissabte 29 de setembre a partir de les 11 h. El mateix dia hi haurà tallers infantils d’art al carrer (12 h), exhibicions de ball a càrrec de formacions rubinenques (17.15 h) i les actuacions musicals del grup de reggae L’Arenga (18 h), Zeta DJ (19 h), Señor Chen (20 h) i Godac DJ (21.30 h). El diumenge 30 de setembre, l’activitat artística continuarà amb l’acompanyament dels DJ de l’entitat La SoniK (12 h).

Aquesta segona edició del Full Colors es completarà amb una taula rodona que se celebrarà com a prèvia del festival el dijous 27 de setembre. A diferència de l’any passat, es farà a la plaça de la Nova Estació amb l’objectiu de donar més visibilitat a la proposta. El debat abordarà l’evolució dels grafitis a les ciutats i comptarà amb la participació de grafiters i altres experts en la matèria.

Des de l’entitat Petados Crew confien que aquesta nova edició del Full Colors consolidarà l’èxit de l’anterior. “L’any passat ens va sorprendre molt com va funcionar, la gent que va venir... Hem volgut repetir-ho i pujar les expectatives [...]. La nostra intenció és que això creixi i que Rubí tingui el seu nom dins l’art urbà”, ha explicat l’Urih, un dels artistes del col·lectiu. Així, la mostra comptarà enguany amb noms importants del grafiti a nivell internacional, alhora que buscarà una major implicació del conjunt de la ciutadania. El Kets, un altre dels membres de Petados Crew, ha explicat que “hi hauran tallers gratuïts per a nens perquè creiem que és molt important que la ciutadania també pugui participar-hi”.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, creu que el Full Colors abunda en l’objectiu que “la ciutat sigui un marc on fer cultura” i que cal seguir treballant “perquè l’art urbà tingui el protagonisme que es mereix, pensant a més que hi ha gent de Rubí que s’hi dedica i que ho fa molt bé”. De la seva banda, la regidora de Joventut, Marta García, ha destacat com aquesta iniciativa, que va néixer com “una proposta valenta i arriscada, [...] encaixa amb el nostre projecte de donar vida i participació als barris”.

Nova edició de l’Skate Open
Només uns dies després del Full Colors, el 6 d’octubre, se celebrarà una nova edició de l’Skate Open, la trobada dels amants de l’skate organitzada per l’Ajuntament i les entitats Vallès Crew, La Skateboarding Rubí i La SoniK. Com sempre, serà una cita oberta als patinadors i patinadores de la ciutat i de la comarca, que podran demostrar a l’skatepark de Rubí les seves habilitats i els millors trucs.

La jornada s’iniciarà a les 11 h amb les inscripcions i, un cop finalitzades totes les proves, es tancarà amb DJ i concerts de bandes rubinenques.