Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí consolida la proposta de comerç, cultura i oci per celebrar Nadal El Trenet dels Comerciants i la Cavalcada dels Reis han estat les activitats més participatives https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí consolida la proposta de comerç, cultura i oci per celebrar Nadal

El Trenet dels Comerciants i la Cavalcada dels Reis han estat les activitats més participatives

Els nens i nenes han estat els protagonistes del Nadal (foto: Localpres).
Els nens i nenes han estat els protagonistes del Nadal (foto: Localpres)

El Nadal ha tornat a oferir a la ciutadania opcions per viure aquesta època de l’any sense sortir de la ciutat. Des del 2 de desembre fins al 8 de gener, els rubinencs i les rubinenques han gaudit de les festes amb propostes comercials, culturals i d’oci coordinades pels diferents serveis de l’Ajuntament de Rubí en col·laboració amb els comerciants locals.

El Trenet dels comerciants ha estat una de les activitats més populars: hi han viatjat 11.438 persones. 8.923 persones han patinat a la pista de gel de la Nova Estació, 1.983 ho han fet amb els vals de descompte que oferien les botigues de la ciutat.

L’activitat ha estat organitzada novament per l’empresa N-ICE Skating amb el suport del Servei de Comerç de l’Ajuntament i la col·laboració de la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí.

Durant la Fira de Nadal, a la plaça del Dr Guardiet, i la Fira de Reis, a plaça Catalunya, la ciutadania ha pogut adquirir productes típics de l’època. “El model de Nadal a la ciutat està plenament consolidat. Oferim activitats, espectacles, lleure, suport al comerç ... i la ciutadania ens respon fent seves les nostres propostes i passant les festes a Rubí que és el que buscàvem”, diu el regidor de comerç, Rafael Güeto.

L’oferta comercial de la Fira de Nadal s’ha complementat amb diferents propostes culturals i d’oci dins la carpa d’activitats. Aquesta instal·lació que ja s’ha convertit en un element característic del Nadal a la ciutat ha proposat tallers de manualitats i espectacles per a tots els públics que han tingut molt bona acollida, especialment durant els caps de setmana i els dies festius. L’espectacle Hipstory de la companyia Brodas Bros, que explica la història del hip hop, l’estrena del curtmetratge El sobresaliente de Álex, dirigit per Olga Navarro amb la participació d’actors rubinencs, i la jornada dedicada als videojocs han estat propostes d’èxit organitzades per RubiJove en aquest espai de la ciutat.

El pas de Ses Majestats els Reis d’Orient ha estat, com sempre, l’activitat més multitudinària. Desenes de milers de persones van sortir al carrer per veure el Reis, ja fos a l’Escardívol o al llarg del recorregut de la cavalcada. La visita dels Reis va servir per estrenat el disseny de les carrosses amb una nova decoració inspirada en l’or, l’encens i la mirra. Dies abans, 3.660 persones havien passat pel Castell per veure el Mag Rubisenc. D’aquestes, 1.220 eren nens i nenes que van lliurar les seves cartes al vell alquimista.

Quant a les activitats organitzades per les entitats, cal destacar l’estrena del pessebre vivent de l’Hermandad Nuestra Señora del Rocío, que va oferir diferents representacions als jardins del Museu Vallhonrat, així com la gran resposta ciutadana a tots els clàssics d’aquestes dates, com Els Pastorets, La marató de contes o el Festival de valsos i danses, entre molts altres. Una altra de les activitats més participatives de les festes ha estat l’exposició Diorames de Nadal, que es pot visitar fins a aquest diumenge 15 de gener a l’Espai Expositiu Aula Cultural.