Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemorarà el Dia Universal dels Drets de la Infància amb diverses activitats familiars Aquest diumenge, la plaça de la Nova Estació acollirà els actes centrals de la celebració, mentre que dilluns i dimarts tindran lloc diferents propostes als barris d’El Pinar i Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí commemorarà el Dia Universal dels Drets de la Infància amb diverses activitats familiars

Aquest diumenge, la plaça de la Nova Estació acollirà els actes centrals de la celebració, mentre que dilluns i dimarts tindran lloc diferents propostes als barris d’El Pinar i Ca n’Oriol

Lectura del manifest del Dia Universal dels Drets de la Infància de l’any passat (foto: Localpres).
Lectura del manifest del Dia Universal dels Drets de la Infància de l’any passat (foto: Localpres)

El proper diumenge, 18 de novembre, Rubí commemorarà el Dia Universal dels Drets de la Infància amb una jornada d’activitats lúdiques a la plaça de la Nova Estació. Un any més, les diferents propostes programades serviran per reivindicar el protagonisme dels nens i nenes, així com la necessitat de protegir-ne el seus drets.

La celebració del Dia Universal dels Drets de la Infància tindrà lloc entre les 10.30 i les 13.30 h. Durant tot el matí, els infants podran gaudir d’espectaculars inflables i altres jocs per compartir en família, així com d’una xocolatada que se servirà a primera hora. La jornada també estarà amenitzada per un concert de les corals infantils i juvenils dels centres educatius ─dirigides per professorat de l’Escola Municipal de Música Pere Burés─, que interpretaran diverses cançons pop intercalades amb textos de l’escriptora Montse Flores relacionats amb la protecció de la infància. El moment central de la commemoració arribarà amb la lectura del manifest del Dia Universal dels Drets de la Infància, a càrrec del Consells dels Infants i Adolescents de Rubí. Els consellers i conselleres han treballat aquest text durant les seves reunions, a través d’unes dinàmiques proposades per Unicef.

Fa només uns dies presentàvem el Pla local d’infància i adolescència de Rubí, una eina essencial al servei d’un compromís ferm: la defensa dels nens i les nenes de la nostra ciutat. Amb la jornada d’aquest diumenge i la resta d’actes programats, volem visibilitzar aquesta aposta i fer-ne partícip el conjunt de la ciutadania”, ha manifestat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Activitats als barris
El Dia Universal dels Drets de la Infància també es viurà als barris. Dilluns entre les 17 i les 19.30 h, davant del Centre Cívic del Pinar La Cruïlla, hi haurà tallers i jocs a càrrec de l’Associació Compartir-Grup Social Marista i l’entitat veïnal del barri, així com una xocolatada infantil. L’endemà, coincidint pròpiament amb el Dia Universal dels Drets de la Infància, la plaça de Ca n’Oriol acollirà també tallers, jocs i una xocolatada organitzades per les entitats del barri de 17 a 19 h.

Les activitats programades volen contribuir a donar a conèixer entre la població la Declaració dels Drets dels Infants i reivindicar els principis que s’hi recullen. Un cop més, la commemoració se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.