Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemorarà el Dia Mundial sense Tabac El 31 de maig servirà per promoure els recursos municipals que poden ajudar a la ciutadania a abandonar l’addicció al tabac https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemorarà el Dia Mundial sense Tabac

El 31 de maig servirà per promoure els recursos municipals que poden ajudar a la ciutadania a abandonar l’addicció al tabac

Detall del cartell de sensibilització del Dia Mundial sense Tabac.
Detall del cartell de sensibilització del Dia Mundial sense Tabac

L’Ajuntament de Rubí se suma un any més a la commemoració del Dia Mundial sense Tabac, el 31 de maig. D’aquesta manera, el consistori renova el seu compromís amb la promoció de la deshabituació tabàquica, dona a conèixer els recursos municipals a disposició de la ciutadania que vol deixar de fumar i informa tant dels efectes nocius del tabac com dels beneficis de deixar-lo.

Aquest any, la commemoració es concentrarà dimecres 31 de maig de 17 a 20 h amb un taula una informativa a la cantonada de l’avinguda de Barcelona amb el carrer Sant Cugat gestionada per professionals del centre d’atenció sanitària Anton de Borja i personal tècnic dels Serveis de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat i l’Ajuntament de Rubí, on s’oferirà assessorament sobre els mètodes i recursos per deixar de fumar i els efectes nocius del tabac, entre d’altres. En aquest punt d’informació, la ciutadania podrà bescanviar cigarretes per globus. Durant tota la tarda, a l’illa de vianants s’hi podrà veure l’espectacle itinerant Neenaw! Neenaw! de la companyia Campi qui pugui! pensat per sensibilitzar de manera divertida sobre els danys que provoca l’addicció al tabac. “Quasi el 80% de les persones que comencen a fumar ho fan entre els 10 i els 19 anys sense ser conscients dels riscos per la seva salut que comporta l’addicció. Només la informació i la sensibilització pot combatre la falsa sensació de control que fa que es comenci a fumar”, diu el regidor de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí, Sergi García.

El Dia Mundial sense Tabac és una iniciativa impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb la intenció de lluitar contra el tabaquisme i els seus efectes. Les activitats de Rubí compten amb la col·laboració de Ràdio Rubí, el Consorci Sanitari de Terrassa, el Servei de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.