Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemorarà el Dia Mundial de la Salut amb diverses activitats L’Ajuntament ha programat una sessió de l’Aula de Salut dedicada a la nutrició, el benestar emocional i l’activitat física, així com un punt d’informació on la ciutadania podrà aprendre, entre d’altres, com fer la maniobra d’Heimlich https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemorarà el Dia Mundial de la Salut amb diverses activitats

L’Ajuntament ha programat una sessió de l’Aula de Salut dedicada a la nutrició, el benestar emocional i l’activitat física, així com un punt d’informació on la ciutadania podrà aprendre, entre d’altres, com fer la maniobra d’Heimlich

Enguany tornarà a haver-hi un punt informatiu (foto: Ajuntament de Rubí).
Enguany tornarà a haver-hi un punt informatiu (foto: Ajuntament de Rubí)

El proper dijous 7 d’abril es commemorarà el Dia Mundial de la Salut. Amb motiu d’aquesta jornada, el Servei de Salut Pública de l’Ajuntament Rubí ha organitzat tot un seguit d’activitats que busquen ampliar el coneixement de la ciutadania en aquest àmbit i promoure les conductes saludables.

Dilluns a la tarda, tindrà lloc la presentació del Pla local de salut de Rubí 2022-2027 a una representació de les entitats, associacions i altres agents que han participat en la seva elaboració. El document, aprovat aquest dijous pel Ple municipal, marca les línies d’actuació en l’àmbit municipal per fer de Rubí una ciutat més saludable.

Els dies 6, 7 i 8 d’abril, la commemoració s’obrirà a la ciutadania en general amb la instal·lació d’una punt d’informació a la plaça del Doctor Pearson, d’11.30 a 13.30 h. Personal del Servei de Salut Pública hi repartirà material amb consells sobre salut i, el dijous 7, s’hi farà una demostració de la maniobra d’Heimlich, un procediment de primers auxilis que pot salvar la vida en cas d’asfíxia per ennuegament.

També dijous, tindrà lloc una nova sessió en línia de l’Aula de Salut, en aquest cas sota el títol Nutrició, benestar emocional i activitat física: tres fonts de salut. A partir de les 13 h, les persones que ho vulguin podran connectar-se en directe al canal de YouTube de l’Ajuntament per seguir les explicacions de Maria Pino, infermera del Centre de Salut Mental Ferran Salsas i Roig; Meritxell Garcia, infermera del CAP Sant Genís; i Ismael Aguilera, cap del Servei d’Esports de l'Ajuntament de Rubí.

El Dia Mundial de la Salut també es viurà a les escoles. Durant la setmana, els diferents centres de primària de la ciutat que ho van sol·licitar rebran un kit per a la cura de les dents dins la campanya Dents fortes i sanes de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

   

El nostre planeta, la nostra salut

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha escollit com a lema d’aquest any del Dia Mundial de la Salut el missatge El nostre planeta, la nostra salut, amb l’objectiu de donar visibilitat a les mesures urgents que es necessiten per preservar la salut dels éssers humans i del planeta, i la interconnexió que hi existeix. I és que l’emergència climàtica té conseqüències directes sobre l’accés a l’aigua potable o la producció d’aliments bàsics, i augmenta el risc de patir malalties.

El Pla local de salut aprovat per l’Ajuntament de Rubí inclou tota una línia estratègica dedicada a la ciutat i a l’entorn saludable que té com a objectiu prioritari la millora de la qualitat de l’aire, fomentar el contacte amb la natura com a font de salut i benestar, executant el Pla director del verd urbà com a estratègia aprovada per aconseguir un verd urbà de qualitat i de proximitat que contribueixi a la salut de la població, la sostenibilitat ambiental i l’adaptació al canvi climàtic de la ciutat. 

Des de fa anys, l’Ajuntament treballa en la conscienciació i sensibilització de la població en relació a temes mediambientals. Això també contribueix a fer de Rubí una ciutat més saludable. D’una banda, perquè millorant el nostre entorn eliminem factors de risc i, de l’altra, perquè generem espais òptims per desenvolupar hàbits saludables, com ara la pràctica esportiva”, ha manifestat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Objectius de Desenvolupament sostenible