Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemorarà aquest divendres el Dia Internacional dels Drets dels Infants La plaça del Doctor Guardiet acollirà activitats lúdiques i la lectura d'una part de la Declaració dels Drets dels Infants a càrrec dels membres del Consell dels Infants i d'entitats https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemorarà aquest divendres el Dia Internacional dels Drets dels Infants

La plaça del Doctor Guardiet acollirà activitats lúdiques i la lectura d'una part de la Declaració dels Drets dels Infants a càrrec dels membres del Consell dels Infants i d'entitats

Il•lustració promocional de la commemoració.
Il•lustració promocional de la commemoració

La plaça del Doctor Guardiet acollirà aquest divendres 20 de novembre els actes de celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, organitzats per l’Ajuntament i el Consell dels Infants amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Les Torres-Rubí 2000 i el supermercat Suma. Sota el lema Tenim dret a tenir drets, s’han programat diferents propostes que tenen per objectiu reivindicar la implicació dels infants en diversos àmbits de la ciutat, tot facilitant-los la participació en la presa de decisions importants.

Les activitats s’iniciaran a les 17.15 h amb una cercavila a càrrec del grup de batuka Explosión Rítmica, que sortirà de la plaça de la Nova Estació i finalitzarà el seu recorregut a la plaça del Doctor Guardiet. En aquest emplaçament tindrà lloc l’actuació de la banda d’animació Embäukatonàbia, la lectura d’una part de la Declaració dels Drets dels Infants a càrrec de membres del Consell dels Infants i de les entitats de lleure de la ciutat, i el parlament de les autoritats municipals. La commemoració es tancarà amb una xocolatada adreçada a tots els infants.

Amb l’acte d’aquest divendres, es vol donar a conèixer entre la població la Declaració dels Drets dels Infants i reivindicar els principis que s’hi recullen. Així, es vol posar en valor la infància com a ciutadania de primera i recordar que els seus drets estan per sobre de la resta.

A més, la commemoració vol ser el punt de partida per a tot un seguit d’accions relacionades amb la infància que vol dur a terme el govern municipal durant aquest mandat sota el paraigua d’un pla local específic. “Un dels objectius que tenim per aquest quatre anys és reconèixer el paper protagonista de la infància al nostre municipi. Volem treballar perquè Rubí sigui reconeguda com a Ciutat amiga de la infància i fer-ho des d’una perspectiva de treball en xarxa, de manera conjunta amb les entitats que es mouen en aquest àmbit”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones.

15 anys del Consell dels Infants
Una de les accions que es volen tirar endavant properament en relació a la infància és la celebració del 15è aniversari del Consell dels Infants, que es commemora el 2016. Aquest òrgan, integrat per nens i nenes de 10 a 14 anys, permet articular de manera efectiva la participació dels infants a la vida rubinenca. Ho fa a través de comissions mensuals, sessions plenàries presidides per l’alcaldessa i la participació en activitats puntuals, com ara el projecte de Camins escolars.