Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemorarà aquest dissabte el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional Els actes programats a la plaça de Catalunya inclouran la lectura d’un manifest reivindicatiu a càrrec de persones amb diversitat funcional i diferents activitats de sensibilització https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí commemorarà aquest dissabte el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Els actes programats a la plaça de Catalunya inclouran la lectura d’un manifest reivindicatiu a càrrec de persones amb diversitat funcional i diferents activitats de sensibilització

Lectura del manifest el 2015 (foto: Localpres).
Lectura del manifest el 2015 (foto: Localpres)

Rubí commemorarà per segon any consecutiu el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb tot un seguit d’actes reivindicatius i de sensibilització organitzats per l’Ajuntament i els diferents col·lectius representats a la Taula d’atenció a la diversitat funcional. La celebració arriba després de tot un any de feina per fer de Rubí una ciutat més inclusiva, accessible i sensible a la diversitat funcional.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha posat l’accent en el camí recorregut durant els darrers mesos: “Al febrer vam constituir la Taula d’atenció a la diversitat funcional, que representa un espai estable on abordar la situació de les persones amb discapacitat, i també ens hem dotat d’un Pla estratègic d’atenció a la diversitat funcional que és un full de ruta per avançar en la consecució d’una ciutat veritablement inclusiva”. Segons García, la jornada de dissabte serà el moment de fer balanç de les millores aconseguides “però també d’escoltar en veu dels propis afectats tot allò que encara queda per fer i refermar el nostre compromís per seguir treballant-hi”.

Tot i que la commemoració de l’efemèride tindrà lloc aquest dissabte, els actes arrencaran dijous a les 18.30 h a l’Ateneu Municipal amb la presentació del conte Mig adormit, escrit per Oriol Solà i il·lustrat per Elisabet Serra. Es tracta de la història real del Pol Makuri, un noi de 25 anys amb hemiparèsia ─pèrdua parcial de mobilitat─ que, malgrat això, ha estat capaç de convertir-se en un gran esportista. A la presentació hi assistiran tant els autors com el protagonista del conte, l’únic català amb aquesta afectació que ha estat capaç de competir fins a cinc cops a la Copa del món d’esquí de fons adaptat.

Pel que fa a l’acte central del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, començarà a les 10.30 h a la plaça de Catalunya amb una xocolatada. Com l’any passat, tots aquells que vulguin expressar un desig per millorar la situació de les persones amb diversitat funcional podran escriure’l i penjar-lo en un arbre dels desitjos durant tota la jornada.

Una de les novetats de la commemoració serà l’activitat Sent el que se sent, que permetrà als participants comprovar en primera persona les dificultats que pateix la ciutadania que va en cadira de rodes.

A les 12 h, li arribarà el torn a la lectura del manifest pels drets de les persones amb diversitat funcional, a càrrec d’usuaris i treballadors dels col·lectius que estan representats a la Taula d’atenció a la diversitat funcional, i al parlament de l’alcaldessa, Ana María Martínez.

L’acte es tancarà amb l’actuació del quartet de corda de l’Escola Municipal de Música Pere Burés.