Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora el 47è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica La bandera sahrauí oneja a la façana de la casa consistorial, que aquest vespre també s’il·luminarà amb els colors del Sàhara https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí commemora el 47è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica

La bandera sahrauí oneja a la façana de la casa consistorial, que aquest vespre també s’il·luminarà amb els colors del Sàhara

La bandera sahrauí a la casa consistorial  (foto: Ajuntament de Rubí).
La bandera sahrauí a la casa consistorial (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí, membre de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí, se suma a la commemoració del 47è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), el 27 de febrer. Aquest dilluns, La bandera sahrauí oneja a la façana de la casa consistorial, que aquest vespre també s’il·luminarà amb els colors del Sàhara.

Durant el Ple del mes de febrer, Rubí s’ha sumat a la declaració de la coordinadora amb motiu d’aquesta efemèride. El text demana al Govern espanyol, com a potència administradora del territori, que tingui una actitud proactiva favorable a la realització d’un referèndum d’autodeterminació al Sàhara Occidental. També s’ha acordat denunciar la vulneració dels drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental que exerceix el Regne del Marroc, exigint-li posar fi a la repressió i la implementació d’elements de justícia restaurativa.

Els primers dies de març, una delegació político-tècnica del consistori, encapçalada per la regidora de Cooperació, Elena Montesinos Pujante, viatjarà als campaments de refugiats i refugiades sahrauís per impulsar l’agermanament de Rubí amb la Daira de Guelta. El viatge, organitzat per la CCASPS, portarà fins al Sàhara representants de diversos municipis que, com Rubí, formen part de l’entitat.

Objectius de Desenvolupament sostenible