Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí començarà setembre amb la Festa Major de Sant Roc La Festa Major petita, que tindrà lloc entre l’1 i el 4 de setembre, tornarà a portar a la ciutat els Versots dels Diables i la tradicional Xerricada popular https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí començarà setembre amb la Festa Major de Sant Roc

La Festa Major petita, que tindrà lloc entre l’1 i el 4 de setembre, tornarà a portar a la ciutat els Versots dels Diables i la tradicional Xerricada popular

El foc és un dels protagonistes de Sant Roc (foto: Localpres).
El foc és un dels protagonistes de Sant Roc (foto: Localpres)

De l’1 al 4 de setembre, Rubí celebrarà una nova edició de la Festa Major de Sant Roc, coneguda popularment com la Festa Major petita de la ciutat. Organitzada per l’Ajuntament de Rubí i la Taula de Cultura Popular i Tradicional, la majoria dels actes se centralitzaran durant el cap de setmana a la plaça del Doctor Guardiet i a l’Ateneu i les Escoles Ribas dijous i divendres.

El programa d’actes començarà dijous 1 de setembre amb la inauguració a les 19 h a l’Ateneu de l’exposició La festa popular. La catalanitat cívica. A les 20 h tindrà lloc una xerrada teatralitzada sobre Joan Amades a càrrec d’Amadeu Carbò i a les 21 h, als jardins de l’equipament, es projectarà el documental El foc inoblidable seguit d’una conversa amb Carles Seuba, realitzador del film.

Divendres 2 de setembre, a les 20 h les Escoles Ribas seran l’escenari de la plantada de la 5a Trobada de Bèsties de Foc que sortiran en cercavila a les 21 h. Les bèsties es passejaran pels carrers Lluís Ribas, Llobateras, García Lorca, pl. Onze de Setembre, Sant Isidre, Sant Pere, de la Creu, Rafael de Casanova, Justícia i Maximí Fornés fins arribar a la plaça Doctor Guardiet. A les 22 h, la festa es traslladarà al carrer Sant Jaume on es farà un sopar popular organitzat per l’Agrupació Escolta Guspira prèvia a la Xerricada Popular de Sant Roc. Col·laboren en l’organització del popular concurs de beure a galet amb porró els Castellers de Rubí i l’Associació d’Animació Cultural del Carrer de Sant Jaume. Les inscripcions al concurs es poden fer fins a una hora abans al mateix carrer Sant Jaume o al Punt d’Informació de l’Antiga Estació.

Dissabte 3 de setembre a les 21 h a la plaça Doctor Guardiet tindrà lloc una de les activitats més esperades de la festa: els Versots. La Colla de Diables Rubeo Diablorum i la Colla de Diables de Rubí tornaran a fer un repàs sarcàstic de l’actualitat.

La tradicional aixecada de castells de Sant Roc tindrà lloc diumenge a les 12.30 h. Els Castellers de Rubí compartiran la plaça Doctor Guardiet amb els de Castelldefels i Sant Cugat. També diumenge, hi haurà dues tabalades, una d’itinerant que sortirà de plaça Catalunya a les 18.15 h i una d’estàtica que tindrà lloc mitja hora més tard a la plaça Onze de Setembre. De la mateixa plaça, a les 19.30 h sortirà el correfoc infantil amb la Colla de Diables de la Riera, la Colla de Diablots d’Olesa i el Folcat Diabòlic d’Hospitalet de Llobregat.

Com l’any passat, dissabte i diumenge es tornarà a organitzar la Fira de productes d’arrel tradicional a la plaça del Doctor Guardiet acompanyada de tallers de manualitat, jocs tradicionals i activitats familiars.

La festa es completarà amb diferents propostes musicals: un concert de folk al carrer Sant Jaume (divendres 2), l’actuació del grup Rocktàmbuls a Doctor Guardiet (dissabte 3) i fi de festa amb havaneres i rom cremat també a Doctor Guardiet (diumenge 4).

Diada Nacional de Catalunya

El diumenge 11 de setembre, a la plaça Onze de Setembre tindrà lloc la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. L’acte institucional està previst a les 12 h i comptarà amb la participació de l’Obrador Coral i la Societat Coral Unió Rubinenca i anirà precedit d’una ofrena floral a les 11 h. A la celebració també se sumaran la colla Galzeran de l’Escola de Sardanes Flor de Neu, que ballarà una sardana d’exhibició, els Castellers de Rubí, que aixecaran un pilar d’homenatge i la Cobla La Principal del Llobregat, que oferirà una audició de sardanes.

El dijous 10 de setembre se celebrarà la prediada. A les 20.30 h, Òmnium Cultural organitzarà la Marxa de torxes a la plaça Onze de Setembre, que recorrerà els carrers del centre de la ciutat fins a la plaça del Doctor Guardiet. Un cop en aquest punt, a les 21.15 h es llegirà el manifest. Posteriorment es durà a terme un sopar popular, seguit d’un concert.

Fitxers relacionats