Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí combat els prejudicis amb una programació d’activitats centrada en les diversitats L’Ajuntament organitza fins al 17 de novembre la Setmana de les Diversitats, que inclou tallers i espectacles que pretenen desmuntar tot tipus d’estereotips i prejudicis https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí combat els prejudicis amb una programació d’activitats centrada en les diversitats

L’Ajuntament organitza fins al 17 de novembre la Setmana de les Diversitats, que inclou tallers i espectacles que pretenen desmuntar tot tipus d’estereotips i prejudicis

Imatge promocional de la Setmana de les Diversitats.
Imatge promocional de la Setmana de les Diversitats

L’Ajuntament de Rubí organitza per primer cop la Setmana de les Diversitats, una programació d’activitats que té com a objectiu combatre tot tipus d’estereotips i prejudicis, i reivindicar la diversitat com un valor positiu i enriquidor de la ciutat. La proposta arrenca aquest dimecres amb la gravació d’un videoclip del raper Jeebli i s’allargarà fins al 17 de novembre amb diferents tallers i espectacles.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, s’ha referit a la importància d’impulsar accions i activitats que ajudin a acabar amb els prejudicis: “Les diversitats, de tot tipus, enriqueixen la nostra societat. Diferents serveis municipals treballen des de fa temps per normalitzar aquesta idea i trencar amb certs estereotips. Amb aquesta programació, posem en comú i donem visibilitat a aquesta feina tan necessària”. Rubí Jove, el Servei de Mediació i Cooperació són els principals àmbits des d’on l’Ajuntament combat els prejudicis, sempre en estreta col·laboració amb les entitats de la ciutat.

La Setmana de les Diversitats s’ha iniciat amb el disseny i producció d’un videoclip del raper Jeebli, conegut per les seves lletres de denúncia contra la xenofòbia. A les darreres setmanes, joves de la ciutat han treballat en la preparació de la cançó i de la gravació juntament amb el cantant. Aquest dimecres a les 17 h, els joves entre 12 i 30 anys interessats a sortir ballant al videoclip estan convocats a l’Espai Jove Torre Bassas. Dissabte, s’ha programat una segona sessió de gravació de 10 a 13 h a la plaça de Josep Tarradellas, en aquest cas adreçada a persones de qualsevol edat.

La programació de Setmana de les Diversitats continuarà el mateix dissabte 10 de novembre, a les 21 h, amb la representació de l’obra El metge de Lampedusa, al Teatre Municipal La Sala. El muntatge, dirigit per Miquel Gorriz, relata el drama dels exiliats que arriben a aquesta illa des de les costes africanes.

Del 12 al 16 de novembre, entre les 17.30 i les 19.30 h, tindrà lloc la proposta Mems per les diversitats, que planteja l’humor com a eina de lluita contra el racisme. Les places de Pearson, de Catalunya i de Salvador Allende acolliran tallers de creació de mems reivindicatius, així com una exposició fotogràfica de SOS Racisme.

El 14 de novembre, de 17.30 a 20.30 h, la programació es trasllada a l’Ateneu Municipal, on es farà el taller d’expressió corporal Diàleg Intercultural. A partir del propi cos, es treballaran prejudicis de tipus racial, de gènere i sexual, entre d’altres.

El dia 16, l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acollirà l’activitat Biblioteca Vivent, dinamitzada per ACATHI Migració, Refugi i Diversitat LGTBI+. La proposta consisteix en una biblioteca a l’aire lliure on els llibres han estat substituïts per persones que expliquen les seves respectives històries. L’espai estarà en funcionament de 16 a 18 h.

La Setmana de les Diversitats es tancarà el 17 de novembre amb dos espectacles didàctics. De 10 a 13 h, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler serà l’escenari del teatre fòrum Etiquetes cap a la gent gran, dirigit pel grup de la Xarxa Antirumors, Teatre Social Primer de Maig. S’hi representaran diferents escenes en relació amb els estereotipis, prejudicis i rumors envers la gent gran. A més, d’11 a 13 h, l’Institut Diversitats dirigirà un espectacle de clown titulat El planter antirumors al Mercat Municipal. En el marc d’aquesta activitat, els clients de l’equipament seran convidats a xutar a una porteria molt peculiar.