Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebrarà la 163a edició dels Tres Tombs del 29 d’abril a l’1 de maig La festa de Sant Antoni Abat tornarà als carrers de la ciutat fora de les dates habituals com a conseqüència de la pandèmia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebrarà la 163a edició dels Tres Tombs del 29 d’abril a l’1 de maig

La festa de Sant Antoni Abat tornarà als carrers de la ciutat fora de les dates habituals com a conseqüència de la pandèmia

Després de dos anys de pandèmia, Sant Antoni recuperarà els actes multitudinaris (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Després de dos anys de pandèmia, Sant Antoni recuperarà els actes multitudinaris (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Després de dos anys de pandèmia, la festa de Sant Antoni podrà recuperar els actes multitudinaris al carrer. La tradicional celebració, organitzada per la Societat Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament, tindrà lloc de manera excepcional del 29 d’abril a l’1 de maig, fora de les seves dates habituals, quan hi havia una major incidència de la COVID-19.

Els Tres Tombs tornaran amb tots els actes tradicionals però amb alguns petits canvis respecte a edicions anteriors, com ara que genets i carruatges es concentraran i sortiran des de l’aparcament del Rubí Forma o que la benedicció dels animals es farà a l’avinguda de Barcelona, a l’alçada de la plaça del Doctor Pearson. Enguany, la banderera de la festa serà Montserrat Comellas Roura, i els cordonistes, Oriol i Sergi Cortés Comellas.

Els actes s’iniciaran el divendres 29 d’abril, a les 20 h, amb la missa solemne en honor de Sant Antoni Abat a l’església de Sant Pere.

La jornada de dissabte 30 d’abril arrencarà a les 8.45 h amb la tradicional plantada de bandera a l’Ajuntament en presència de les autoritats municipals. A les 18 h, tindrà lloc la concentració a la plaça del Doctor Guardiet, la rebuda a la banderera, als cordonistes i al públic, i la baixada de bandera. També s’hi repartirà coca i moscatell abans d’iniciar la cercavila amb acompanyament musical pel centre de la ciutat (18.30 h). El recorregut finalitzarà a les 19.30 h a l’Ajuntament, on es farà la recepció d’autoritats. El dia acabarà el gran concert i ball de societat a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet a càrrec de l’Orquestra Maravella (22.45 h).

El diumenge 1 de maig serà, previsiblement, la jornada més participativa de la festa de Sant Antoni. El dia s’obrirà a les 8 h amb l’esmorzar del traginer al Club Petanca Les Torres. A les 10 h, s’iniciarà una cercavila amb acompanyament musical des de la plaça del Doctor Guardiet, que recorrerà diversos carrers del centre de la ciutat fins a acabar en el mateix punt de partida. I a les 12.30 h, arribarà el moment més esperat: la rua dels Tres Tombs. Genets i carruatges sortiran des de l’aparcament del Rubí Forma i passaran per la rambleta de Joan Miró, passeig de les Torres, avinguda de Can Cabanyes, passeig del Ferrocarril, carrer de Monturiol, carrer de Mare de Déu de Fàtima, carrer del Tres d’Abril, carrer de Milà i Fontanals, carrer de Bartrina, carrer de Lluís Ribas, carrer de Cervantes, avinguda de Barcelona i rambleta de Joan Miró un altre cop. La tradicional benedicció dels animals es farà sobre les 13.30 h a l’avinguda de Barcelona. La festa finalitzarà a les 19 h a la carpa de Doctor Guardiet amb un espectacle musical a càrrec de la Cobla Contemporània i dels i les dansaires de l’Escola de Sardanes Flor de Neu.

L’any passat, la festa de Sant Antoni Abat es va celebrar en un molt format reduït a causa de la situació sanitària. La 162a edició només va incloure la plantada de bandera i la celebració de l’eucaristia en honor a Sant Antoni.

Objectius de Desenvolupament sostenible